A Kisvárdát, a hőséget is legyőzték a kövesdiek

A Kisvárdát, a hőséget is legyőzték a kövesdiek
Mezőkövesd – Újabb sikeres felkészülési mérkőzést játszott Benczés Miklós csapata.

A matyóvárosiak ezúttal már az építkezés és a felújítás alatt lévő stadionjukban fogadták az NB II újoncát. A sárga-kékek háza táján ugyan még senki nem mondta ki, de ennek ellenére köztudott: szeretnének visszakerülni az NB I-be, erősítéseiket is ennek jegyében hajtották végre.

Akár több góllal

– A kalászérlelő hőség ellenére jó iramú találkozót játszottunk a kitűnő képességű játékosokkal rendelkező nyírségiekkel szemben – értékelt Benczés Miklós vezetőedző. – Több helyzetet dolgoztunk ki, de azért nem olyan számban, mint vártam. Játékunkban sok volt a pontatlanság, olykor rossz döntéseket hoztunk a pályán, de ezt akár természetesnek is vehetem a felkészülésnek ebben az időszakában. A csapatrészek közötti harmónia szintén kívánnivalót hagyott maga után, erre pedig az a feleletem, hogy most még a terhelésen van a hangsúly, majd a finomhangolás is sorra kerül. Az elkövetkezendő találkozókon már a taktikai elemekre összpontosítunk, akárcsak a támadásvezetésre és a pontrúgásokra. Még négy hét áll rendelkezésünkre: július 8-án Bükfürdőre utazunk, legközelebb pedig július 11-én, szombaton az élvonalbeli Szombathelyi Haladás gárdájával mérjük össze tudásunkat.

A hazaiaknál gyepre lépettek közül a középpályás Tóth M. és a több poszton is bevethető Dallos próbajátékosként küzdött, esetleges szerződtetésükről a napokban döntenek. Ribánszki és Dvorschák sérülése miatt hagyta ki a tesztmérkőzést, míg Szalai V. ügye olyan, mint a rétestészta: a középső védővel a klub vezetői még nem tudtak megegyezni a folytatásról, ezért hétfőig engedélyt adtak számára ahhoz, hogy csapatot keressen magának. Ha ez nem sikerül neki, akkor ismét jelentkeznie kell Mezőkö­vesden és ebben az esetben talán eldől, hogy ott is marad…

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good
1-0 (0-0)

Mezőkövesd, 250 néző. V.: Nagy R.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Polényi G. (Dallos, 61.), Fótyik (Nánási, 46.), Izing (Szeles, 46.), Nagy J. (Hegedűs Cs. 46.) – Hegedűs D. (Tajthy, 46.), Takács P. (Tóth M., 61.), Tóth L. (Baracskai, 46., Sipos, 81.), Rácz F. (Csirmaz, 61.) – Heffler (Harsányi, 46.), Máté (Bajzát, 46.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gólszerző: Csirmaz (80.).