A kiskunhalasi kórház azt állítja, nem hibáztak

A vizsgálatok alapján nem volt indokolt benntartani a kórházban azt a fiatal nőt, aki vasárnap hajnalban szenvedett autóbalesetet, és a kiskunhalasi kórházba szállították – közölte az intézet igazgatója. A Délmagyarország szerint a komoly fájdalmakkal küszködő, sérült lányt még aznap hazaengedték, pedig alig tudott mozogni.

“Ezt meg minek hozták ide?” – az újság szerint ezzel a mondattal fogadta a kiskunhalasi kórház ügyeletes orvosa az autóbalesetet szenvedett lányt. A fiatal nő még levegőt is nehezen vett, mindene fájt, mozdulni sem tudott, amikor az orvos feltette a kérdést a mentőnek. Végül megvizsgálták, megröntgenezték, majd közölték vele, hogy hazamehet. A lány ekkor még meg sem tudott mozdulni a fájdalomtól. A mellkasán és a hasán még mindig láthatók a zúzódások nyomai, a bevérzések, és nagyon fáj a csípőcsontja. Felülni segítség nélkül nem tud. A Szegedi Traumatológián azt mondták, ilyen esetben legalább 24 órás megfigyelésre bent tartják a sérültet a kórházban.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház igazgatója szerint a baleset olyan területen történt, ahonnan a mentők rendszerint a területről leggyorsabban elérhető kórházba, Szegedre szállítják a sérülteket. A mentők ezúttal is Szegedről érkeztek a balesethez – a kórház ügyeletesének kérdése pedig nem az újság által idézett formában hangzott el – állítja Lengyel János.

A baleset három sérültjét alaposan, minden panaszra kiterjedően megvizsgálták a kórházban. Kettőjüket benntartották, a hazaengedett betegről pedig két röntgen és hasi ultrahang is készült. A vizsgálat alapján a sérülései nem indokolták, hogy kórházban maradjon – közölte az intézmény vezetője. Lengyel János azt állítja, a fiatal nő sem számolt be olyan panaszról, amely alapján kórházban kellett volna őt tartani. Mindig előfordulhatnak ugyanakkor olyan panaszok, amelyek a sokkhatás miatt csak később, akár néhány nappal a baleset után jelennek meg. Ezen panaszok jelentkezésekor a betegnek azonnal orvoshoz kell fordulnia – zárul a közlemény.Sporthírek