A „kis” Túróczy nagy napja

A „kis” Túróczy nagy napja
A Steaua Bucurestivel vívta újabb Mol ligás meccsét a Miskolci JJSE csapata kedden este. 

A román főváros katonacsapata ellen ezúttal nem kezdett álmosan az MJJSE, azaz az első percekben a már-már szokásos kapott gól elkerülte a hazaiak ketrecét. Koncentráltan, összeszedetten építgették fel a támadásokat a fekete-sárgák, és a hátsó alakzat is a helyzet magaslatán volt. Egészen a 9. percig, amikor is Krechak villant, és bizony a gólban egy picit benne volt Pál kapus is. Nem fogott padlót a hazai gárda, ám átütő erő nem volt az ellencsapásokban. Nem játszott ekkor igazán jól a „déli” gárda sem, azonban az első negyedóra elején Emeljanenko egyéni akcióját követően már 0-2-ra alakította az állást.

Kirúgta a korongot

A második húsz percet hihetetlenül rosszul nyitotta az MJJSE, és azok a drukkerek, akik a teájukat kortyolgatva a büféből később értek ki a lelátóra, azt olvashatták az eredményjelző tábláról, hogy 0-4… A 28. percben Timaru csapott le egy kapu mögötti lecsorgóra, és az üresen maradt ketrecbe húzta a pakkot (0-5). Sajnos, nem kellett sokat várni az újabb vendég találatokra, azok futószalagon érkeztek: a 30. minutában Halavinou mattolta Pált, majd nem sokkal később emberelőnyből volt eredményes a Steaua. A két akció között a románok kapusa, azt a „pofátlanságot” is megengedte magának, hogy egy miskolci támadás végén a korongot szó szerint kirúgta a mezőnybe. A Jegesmedvék szépítő gólja a második szünet előtt öt perccel esett, ekkor Egri unta meg a csatárok tehetetlenségét. A záró harmadban kettős emberelőnyből sem tudott betalálni a Miskolc, sőt, egy vendégkontra után történt szabálytalanságot büntetővel honorált a játékvezető, ám Timaru lövését Pál védte. Az utolsó kettő percben azért még esett egy-egy gól, először a 16 éves Túróczy Örs „veszítette el szűzességét”, majd Nicolescu állította be a végeredményt.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Steaua Bucuresti 2-8 (0-2, 1-5, 1-1)

Népkerti jégcsarnok, 300 néző. V.: Halassy, Mayer G., Soós.

MJJSE: Pál – Cop (1), Láda B., Kis, Strengell, Sike (2), Egri 1, Gőz, Urbán, Kállai, Nyberg, Budai, Rausch, Popovics, Rusznyák, Dányi, Nagy G., Radványi, Túróczy 1, Korpos (1), Duschek (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Steaua: Brul – Kostandi (1), Krechak 1, Nicolescu 2, Lupascu (1), Timaru 1 (1), Akimov, Lusneac, Halavinou 1 (1), Severson 1 (2), Geru 1 (1), Mihailescu (1), Emeljanenko 1 (1), Tapu (1), Georgesu, Pascaru, Catrinoi (k). Edző: Alexander Kulikov.

Kiállítások: 6, illetve 20 perc.

Mayer Péter: – Mai teljesítményünkért szégyelljük magunkat mindannyian… A fiataljaink meg tudták játszani azt, amire a stabil felnőtt játékosok képtelenek voltak.

Alexander Kulikov: – Sok fiatal játékosa van az MJJSE-nek, akik tapasztalatlanok. A mi csapatunk tapasztaltabb hokisokkal rendelkezik, s ez volt a legnagyobb különbség a két gárda között, ez döntött a javunkra.