A kis őzikék imádják a kecsketejet Mályiban

Akt.:
A kis őzikék imádják a kecsketejet Mályiban
© Fotók: Tóth István
Mályi – A Mályi Madármentő Állomáson jelenleg két fiatal bak fejlődik és erősödik.

Egyiküket gyerekek találták meg a mezőn, míg társa egy gyárban tévedt el. Menedékre leltek a madarak között, ahol megnőnek, majd visszatérnek a természetbe.

Mivel a körülöttük éldegélő 12 gólyával nem éppen baráti a viszonyuk, az éjszakákat karámban töltik. Napjaik egyébként legelészéssel és játékkal telnek.

Várhatóan nyár végére erősödnek meg annyira, hogy elhagyják Mályit, és egy vadászattól mentes területen, védelmező bilétával a fülükben kezdjék meg önálló életüket.

20180718_165718_650

Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke azt is elmondta, hogy nem jelent majd gondot visszaszokniuk a természetbe. Két bakról van szó, akik most még nagyon barátságosak, de amint ivaréretté válnak, előbújik állati ösztönük, és még a gondozóikat is hajlamosak megtámadni.

Király Csaba


Forrás: hirek360.hu
Mályi, Miskolc - A Mályi Madármentő Állomás egész évben a bajbajutott állatok menedéke - nem csupán szárnyas barátainkra korlátozva. Mások mellett, jelenleg 12 fiatal gólya vendégeskedik náluk, akik nyár végéig nőnek és erősödnek a madármentőknél. Meglepő, és kissé zavaró, nyávogásra hasonlító...