A kilakoltatások felfüggesztésére szólította fel a miskolci önkormányzatot a kisebbségi jogvédő iroda

Budapest, Miskolc – A cigányellenes politika beszüntetésére, az úgynevezett számozott utcák lakóinak emberhez méltó elhelyezését szolgáló intézkedési terv kidolgozására, továbbá a kilakoltatások felfüggesztésére szólította fel a miskolci önkormányzatot kedden a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda.

A szervezetnek az MTI-hez eljuttatott közleményét a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Magyarországi Roma Parlament elnöke, valamint több jogvédő civil szervezet és független szakember is aláírta.

Felidézték: az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a nyár közepén megállapította, hogy Miskolc város önkormányzata a számozott utcákban lakó mintegy 900 emberrel szemben közvetett hátrányos megkülönböztetést valósított meg.

Az önkormányzat 2014 májusában fogadott el határozatot a nyomortelepek felszámolásáról. Az EBH a városvezetést ötszázezer forint bírság megfizetésére és december 31-ig olyan intézkedési terv elkészítésére kötelezte, amely a lakók jogszabályoknak megfelelő elhelyezését szolgálja.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s