A két véglet: Csenyétén az éves kereset éppen annyi, mint amennyi Telkiben a havi – Videó!

Akt.:
A két véglet: Csenyétén az éves kereset éppen annyi, mint amennyi Telkiben a havi
A két véglet: Csenyétén az éves kereset éppen annyi, mint amennyi Telkiben a havi - © Fotó: rtl.hu
Csenyéte, Telki – A Borsod megyei Csenyéte az ország legszegényebb települése, Telki pedig a leggazdagabb, ez derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felméréséből, amelyet a tavalyi adóbevallások alapján készítettek. Eszerint Csenyétén átlagban havi 36 ezer forintot keresnek az ott élők. Az éves kereset éppen annyi, mint amennyi Telkiben a havi.

Forrás: rtl.hu.


Csenyéte a legszegényebb falu

Csenyéte, Nagyhuta, Telki – Az abaúji településen egy év alatt keresnek annyit az emberek, mint a Pest megyei Telkiben egy hónap alatt.

 


Kósa Lajos elégedett a magyar bérekkel

A Fidesz frakcióvezetője szerint olyan béremelés, amely után a magyar emberek azt mondják, “most már elégedett vagyok a béremmel”, biztos nem lesz. Mindig lehet két forinttal többet keresni – mondta -, és “hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan indultunk”.

Járulékcsökkentés – zsebbe mehet?

Nem egyszerű téma, de milliókat érint. Az ember egy teljes harmadával kevesebb bért kap kézhez, mint amennyi a fizetése.

 

Járulékcsökkenés lehet jövőre

Már jövőre elkezdődhet és többéves lesz a járulékcsökkentés – ezt közölte az RTL Híradójával a Nemzetgazdasági Minisztérium, miután a legnagyobb szakszervezeti tömörülés 10,5 százalékos minimálbér-emelést követel a munkaerőhiány miatt.

NGM: tavaly átlagosan 123 ezer forinttal nőtt a munkavállalók jövedelme

A bevallók száma mellett a megszerzett jövedelem is nőtt 2015-ben, átlagosan 123 ezer forinttal kerestek többet a munkavállalók – mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes-államtitkára.

Feleannyi a nettó átlagbér Kelet-Magyarországon, mint a fővárosban

A különbség ráadásul folyamatosan növekszik a megyék között. Borsod, Hajdú-Bihar és Szabolcs megyében pedig egyre kevesebbet keresnek az emberek, itt még csökkent is a nettó átlagbér.

Magyarországon nőttek legkevésbé a munkabérek

Magyarországon a munkáltatók csak három százalékkal költenek többet a dolgozókra, mint tavaly ilyenkor, míg Romániában tizenkét százalékkal.

A legjobban fizető szakmák Magyarországon 2016-ban

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb statisztikai eredményei alapján az elmúlt évben legjobban légi forgalmi irányítóként érte meg dolgozni hazánkban.