A képviselő szerint nem zárják be a Gárdonyit

Levelet írt az önkormányzati képviselő: a hejőcsabai iskolát nem szándékozik bezáratni a város. A szülők péntek délután demonstrálnak a Gárdonyi Géza általános iskoláért.

Már több hete folyik az egyeztetés a miskolci oktatási intézmények átszervezéséről. (Az ügyben áprilisi ülésén dönt majd a miskolci közgyűlés.) Ennek kapcsán terjedt el a hír, hogy kihasználatlansága miatt bezárnák a hejőcsabai Gárdonyi Géza Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolát. Az iskolabezárások témájában lapunk vitafórumot is szervezett a közelmúltban. Ekkorra már változott az elképzelés: Horváth Ottóné, az oktatási bizottság elnöke a fórumon bejelentette, megmenthető az iskola, ha a Martin János szak- és speciális szakközépiskola két csoportja az épületbe költözik. A fórumon megjelenő szülők levelet nyújtottak át az elnöknek, miszerint a református egyház átvenné az intézményt. A mai Észak- Magyarországban arról írtunk, hogy a szülők március 9-én (pénteken) délután fél 5 -től demonstrálnak az iskoláért, mert számukra elfogadhatatlan a tervezett döntés. Véleményük szerint ha az önkormányzat elképzelése valósul meg, a szülők közel 90 százaléka más intézménybe vinné gyermekét, és ezzel a szülőkkel íratnák alá az iskola és Hejôcsaba jövôjének halálos ítéletét.

Még egyszer nem…

Ma délután a terület önkormányzati képviselőjétől, Nyulászy Istvánnétól érkezett levél szerkesztőségünkbe. Ő így fogalmaz: „Tudom, hogy az 1999-es rossz tapasztalat joggal óvatossá teszi az aggódó szülőket. Akkor a jobboldali többségű városvezetés a hejőcsabaiak akaratát figyelmen kívül hagyva bezáratta lakóhelyük korszerű, 100 százalékos kihasználtságú általános iskoláját. Ilyen még egyszer nem fog előfordulni, már csak azért sem, mert napjainkban a városvezetés elképzelése és a szülők akarata egy és ugyanaz. Tájékoztatom a hejőcsabaiakat, hogy az iskola továbbra is nyitva áll a hejőcsabai iskolások előtt. Ugyanakkor kérem a tisztelt szülőket, hogy gyermekeiket lakóhelyünk általános iskolájába írassák, mert jelenleg az intézmény 50 százalékos kihasználtságú.”