A képviselő hívására érkeztek a nagykövetek Miskolcra

Akt.:
Csöbör Katalin a nagykövetek gyűrűjében a Palotaszálló teraszán
Csöbör Katalin a nagykövetek gyűrűjében a Palotaszálló teraszán - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A hazánkba delegált női nagyköveteket fogadta pénteken Miskolcon Csöbör Katalin, a város és térségének kormánypárti országgyűlési képviselője.

A program Lillafüreden kezdődött, ahol Mira Hoxha, az Albán Köztársaság, Bisserka Benisheva, a Bolgár Köztársaság, Verónica Chanin Sarah, a Chilei Köztársaság, Rasa Kairiene, a Litván Köztársaság, Maria Assunta Accili Sabbatini, az Olasz Köztársaság, Marie Antoinette Sedin, a Palesztin, a Ksenija Škrilec, a Szlovén Köztársaság és Unakul Kanthong, a Thaiföldi Királyság Magyarországra delegált nagykövetei vettek részt.

Csöbör Katalin lapunknak elmondta, a külügyi és az európai ügyek bizottságának tagjaként igyekszik ápolni a külkapcsolatokat. „A rendezvényeken gyakran találkozom a most meghívott nagykövetekkel, és azt láttam, kevés információjuk van Miskolcról. Ezért döntöttem úgy, hogy az Operafesztivál idejére meghívom őket, megmutatom nekik a várost és környékét, valamint a fesztiválra is ellátogatunk” – tudtuk meg.

Az országgyűlési képviselő azt is elárulta, hogy a filmfesztivál idejére is szervez majd hasonló programot nagyköveteknek.

ÉM-NSZR