A kemény munka mindig kifizetődik

Majoros Bence az utóbbi versenyein rendre remekel
Majoros Bence az utóbbi versenyein rendre remekel - © Fotó: MTI
Nyírbátor – A budapesti world tour-versenyben az U21-es kategóriában második Majoros Bence alig várja a következő edzést.

A jelek szerint meg kell szoknunk, hogy Majoros Bence minden versenyén rendre kivágja a rezet. A tavaly év végi magdeburgi prémiumkategóriás viadalon legyőzte a világranglista 27. helyezettjét, a nigériai Quadri Arunát és a párosban Európa-bajnok portugál Joao Monteirót.

Aztán megnyerte az itthon valaha volt legnagyobb pénzdíjért rendezett viadalt, a győztesnek egymillió forintot érő Berczik-emlékversenyt. A Nyírbátorból Dortmundba került játékos idén sem lassított, hiszen a world tour első 2018-as, budapesti állomáson is tűzött egy skalpot az övére, hiszen a dán Anders Lind oldalán legyőzte az öt évvel ezelőtti világbajnok párt, a tajvani Csen Csien-ant és Csüang Csi-jüant. Mindemellett egyesben, az U21-es kategóriában döntőt játszhatott, és végül a második helyen végzett.

– Szeretném állandósítani ezt a formát, vagyis tényleg jó lenne, ha versenyről versenyre sikerülne legyőznöm a jegyzett játékosok sorából valakit – mondta Majoros Bence, aki a 193. helyen áll a világranglistán. – A párosban elért győzelmünk valóban bravúrosnak mondható, ám utána kikaptunk a fehérorosz duótól, amelyben helyet kapott a háromszoros Európa-bajnok Vlagyimir Szamszonov. Az egyéni versenynek mindig nagyobb a presztízse, ezért nagyobb tettnek tartom, hogy második lettem a huszonegy évesek között. Korábban még sosem jutottam idáig, most viszont nálam előrébb rangsorolt játékosokat is legyőztem.

Mint például a verseny első kimeltjét, a cseh Tomás Polansky (116.) vagy az elődöntőben francia Joe Seyfriedet (175.). A fináléban aztán a tajvani Lin Jün-csü (134.) felülkerekedett Bencén.

– Polansky ellen három simának mondható szettben győztem, Seyfried ellen nagy csata alakult ki, végül a döntő szettben kerekedtem felül – így Majoros Bence. – A tajvani végig nagyon jól játszott, remekül szervált és fogadott, az elődöntőben és ellenem, a fináléban sem veszített játszmát.
Majoros Bence persze ott volt a felnőttek mezőnyében is, ahol ezúttal nem jutott tovább a csoportjából. Csalódás jelent az ilyesmi azok után, hogy a legmagasabb kategóriájú viadalon, Magdeburgban ott lehetett a legjobb 32 között?

– Azért nem, mert egyrészt nem lehet mindig csak nyerni, a vereség benne van ebben a játékban is – válaszolt a 20 esztendős versenyző, aki a budapesti viadal után két napot a szülővárosában is eltöltött. – Akitől kikaptam, a szlovén Darko Jorgic korosztályombeli, váltakozó sikerrel vívjuk az egymás elleni meccseket, most éppen ő nyert négy kettőre. Nem arról volt szó, hogy lemosott volna az asztalról, néhány ponton múlott a sikerre. A kiesésem utáni két nap sem telt tétlenül, edzőpartnere lehettem a versenyben maradottaknak, az elődöntőig jutott brazil Hugo Calderanót rendre én ütöttem be. Továbbra is a munkában hiszek, imádom a pingpongot, már alig várom a következő edzést. Végre eljutottam odáig, hogy csak a pingponggal kell foglalkoznom, a németországi edzőbázison, Ochsenhausenben pedig a lehető legjobb helyen vagyok. Itt a legfrissebb példa, Fucsovics Mártoné, akinek akadtak nehezebb időszakai, most mégis ott tart, hogy Roger Federer ellen játszott a nyolc közé jutásért a világ legjobb teniszezői között. Úgyhogy olyan nincs, hogy a kemény munka ne fizetődne ki.