Magyarország

2010.11.17. 15:05

Beperelték a villamos műveket Pintér Sándor volt cégével kötött szerződése kapcsán

<p>Beperelték a Magyar Villamos Műveket, mert a cég nem adta ki azt a szerződését, amelyet Pintér Sándor korábbi őrző-védő cégével kötött. A pert a K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda indította, az első tárgyalás várhatóan december 9-én lesz.</p>

A K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda augusztusban fordult a Magyar Villamos Művekhez azzal a kéréssel, hogy a társaság adja ki az ingatlanjai őrzés-védelmére kiírt pályázati anyagát, és a - korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában lévő - Civil Biztonsági Szolgálattal (CBSZ) kötött szerződést. A K-Monitor ugyanis csak a sajtóból tudta meg, hogy a CBSZ védi a társaság ingatlanjait, ahogy több állami tulajdonú vagy közpénzből gazdálkodó intézmény épületeit is. A Magyar Villamos Művek azonban elutasította ezt a kérést arra hivatkozva, hogy nem látnak el közfeladatokat, a szerződés üzleti titok és, hogy a dokumentum nyilvánosságra hozatala nagymértékben veszélyeztetné a biztonságos és zavartalan működést.

A K-Monitor a választ nem találta elfogadhatónak, ezért bírósághoz fordult, az első tárgyalás várhatóan december 9-én lesz. A K-Monitor jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért jogsegélyszolgálata látja el.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!