A kecskeméti MSZP a "megszűnő Kiskunfélegyházi Kórház" miatt aggódik

Nyílt levélben hívja fel kedden a kecskeméti polgármester és az országgyűlési képviselők figyelmét az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke arra, hogy a megszűnő Kiskunfélegyházi Kórház betegeit a Fidesz vezette megyei közgyűlés a kecskeméti megyei kórházba irányította át. Ez pedig a szocialisták szerint még nagyobb terhet ró az amúgy is hosszú várólistákkal működő kecskeméti betegellátásra. Zombor Gábor, Kecskemét fideszes polgármestere szerint azonban nem kell aggódni, a megyei kórház, amelyet korábban ő is irányított, el tud minden beteget látni.

Király József, az MSZP Kecskeméti Városi Szervezetének elnöke a levélben azt kéri, a polgármester és az országgyűlési képviselők tegyenek azonnali lépéseket a várható probléma megelőzésére. Szerinte ugyanis azzal, hogy a kiskunfélegyházi kórház 60 ezer fős betegellátását Kecskemétre irányították, a kecskeméti betegek még hosszabb várólistákra számíthatnak. Ráadásul a kecskeméti kórház dolgozói, “akik már így is emberfeletti munkát végeznek”, ilyen körülmények között nem tudnak majd megfelelő ellátást biztosítani – véli a szocialista politikus.

Zombor Gábor polgármester szerint kissé furcsa, hogy épp egy szocialista politikus félti a kecskeméti betegellátást, hiszen a kiskunfélegyházi kórház betegeit épp az MSZP-SZDSZ vezette kiskunfélegyházi önkormányzat tehetetlensége miatt kellett árirányítani Kecskemétre. A fenntartó kiskunfélegyházi önkormányzat ugyanis nem kapott hitelt az anyagi gondokkal küzdő kórház működtetésére, ezért a csőd elkerülése érdekében döntött úgy a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, hogy ideiglenesen a Kecskeméten lévő megyei kórház veszi át október 1-től a betegeket.

Zombor Gábor, aki korábban évekig a kecskeméti megyei kórház főigazgatója is volt, felhívta a figyelmet arra, hogy a kiskunfélegyházi kórház nem szűnik meg, csak az aktív ellátás kerül át Kecskemétre. Tehát a sürgősségi ellátás és a rehabilitáció a városban marad. A polgármester szerint egyébként az önkormányzati választások után még változhat a helyzet, hiszen a felálló új képviselőtestületek, az új egészségügyi fiinanszírozás sok minden történhet.