A KDNP nem vonja vissza szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát, de vár napirendre tűzésével

Budapest (MTI) – A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nem vonja vissza a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát, de várnak napirendre tűzésével. Ezt a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője mondta hétfőn az MTI-nek.

A  szabad vasárnapról szóló törvénytervezet a munkavállalók és a családok érdekében, az egészséges társadalom megteremtésének szándékával fogalmazódott – mondta Harrach Péter. Hozzátette: a kormányfő úgy nyilatkozott, hogy a kezdeményezéssel egyetért, de nem tartja időszerűnek.

Mint mondta, a döntést elfogadják, hiszen ő vezényli az átalakulást. “Várjuk az alkalmat, hogy megszavazhassuk az előterjesztést”- mondta, hangsúlyozva: nem vonják vissza a tervezetet, de várnak napirendre tűzésével.

Harrach Péter két KDNP-s párttársával még tavaly decemberben nyújtotta be a Parlamentnek “A munkavállalók szabad vasárnapjának biztosításához szükséges egyes törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy a vasárnap ismét valódi általános pihenőnap legyen, és csak azok dolgozzanak e napon, akiknek a munkájára ténylegesen alapvető társadalmi szükséglet van.

– MTI –