A KDNP a legfõbb ügyészhez fordul az épülõ fõvárosi szennyvíz-tisztító telep ügyében

Akár ötmilliárd forintot is elveszíthet a fõváros, ha Budapest kifizeti a csepeli szennyvíztisztító építõjének pótlólagos költség igényét – mondta hétfõi sajtótájékoztatóján Wertán Zsolt Zoltán, a KDNP fõvárosi képviselõje. Az ellenzéki politikus szerint ennek az összegnek az elvesztése vagy mértéktelen butaságra utal vagy más szándékok állhatnak az ügy hátterében. A politikus emlékeztetett rá, hogy a fõváros a mai napig nem támadta meg ezt a pótdíj igényt, így az február végén jogerõssé válhat. A KDNP a legfõbb ügyészhez fordul az ügyben.

A fõvárosi szennyvíz-tisztító telep építtetõje ötmilliárd forint pótlólagos költséget kér a fõvárostól, ám az ezt megalapozó döntés jogszerûtlen – mondta hétfõn Wertán Zsolt Zoltán. A fõvárosi KDNP hétfõn juttatja el a legfõbb ügyésznek azt a keresetet, amelyben azt kérik, hogy peren kívül semmisítse meg a pótbefizetésrõl szóló döntést. A politikus emlékeztetett rá, hogy ebbõl az ötmilliárd forintból 50-60 új csuklós buszt lehetne vásárolni, de akár a fõvárosi kerékpárút-hálózatot is meg lehetne duplázni.

Wertán Zsolt Zoltán hozzátette, a fõvárosi közgyûlés következõ – február 15-i – ülésén megpróbálják rábírni a fõváros vezetését, hogy támadja meg az ötmilliárd forintos követelést. Az ellenzéki politikus azonban emlékeztetett rá, hogy az eddigi hasonló javaslataikat a fõvárosi MSZP és SZDSZ mindig elutasította.Sporthírek