A Kazinczyra továbbra is behajthatnak a taxik Miskolcon

Akt.:
Továbbra is kinn van a kiegészítő tábla
Továbbra is kinn van a kiegészítő tábla - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Egy taxisofőr olvasónk keresett meg minket azzal, hogy úgy tűnik, már nekik sem lehet behajtani a Kazinczy utcára. Mint köztudott, a forgalomtól elzárt utcáról van szó, csupán a tömegközlekedési járművek és a személyszállító autók jelentenek kivételt.

Olvasónk azt írja, eltűnt a behajtani tilos tábla alól a taxit kivételként feltüntető kiegészítő tábla, és a közelmúltban meg is büntették a rendészet munkatársai a Széchenyi 33. szám alatti belső udvarban, amely a Kazinczy utca irányából közelíthető meg. Mivel információhoz nem jutottak, így kollégái nevében is lapunkhoz fordult, hogy kiderüljön, behajthatnak-e a jövőben az utcába vagy sem.

A Miskolci Önkormányzati Rendészetnél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nekik sem jelezték a forgalmi rend változását a Kazinczy Ferenc utca kapcsán, nem is büntettek ilyen miatt. „Az ominózus büntetést azért kapta a taxis, mert védett övezetben parkolt az autóval, erre ugyanis nem volt engedélye” – mondta el Kovács László Csaba, a rendészet vezetője.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A táblák kihelyezéséről vagy leszedéséről az önkormányzat vagyonfelügyeleti osztályán döntenek, ahogy önkormányzati hatáskör az is, hogy a forgalmi renden változtassanak. Megkeresésünkre Koczák Szilvia, a városháza szóvivője elmondta, nem történt változás a Kazinczy utcán, a taxik továbbra is behajthatnak. Megkeresésünkre a táblát is leellenőrizték.

– Az utca mindkét végén jelzi továbbra is a kiegészítő tábla, hogy a taxisok behajthatnak az utcába, ezt továbbra is megtehetik – tette hozzá a szóvivő.

ÉM-HI