A kavicsot is lopják a kaposvári temetőben

Lopják a zúzott köveket a kaposvári temetőben. A temetkezési vállalat felújította az egyik parcellát, a sírokhoz vezető utakat pedig zúzott kővel terítették le. A kavicsok azonban napról napra fogytak. Kiderült, hogy a látogatók zsákokba töltötték, majd szeretteik sírja köré szórták. A temető igazgatóját felháborítták a történtek, a rendőrséghez azonban nem tudnak fordulni, az okozott kár ugyanis csak legfeljebb 5 ezer forint.

A temető üzemeltetői el sem tudták képzeli, hova tűnhetett a több tíz kiló kavics. Elkezdték keresni, és megtalálták a környező sírok körül. A temető vezetőjét felháborították a történtek, de a rendőrséghez nem tud fordulni, mert a kár csak legfeljebb 5 ezer forint.

Az érték nem olyan nagy, inkább arról van szó, hogy kegyeleti célú eszközt, kiegészítő anyagokat tulajdonítanak el – mondta el a Független Hírügynökségnek Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója.

A fejfák alapján könnyen be lehet azonosítani, kik lopták el a köveket. A temető vezetői szólnak majd nekik, a sírok körül pedig őrjáratot szerveznek, a polgárőrök jelenlétével próbálják megakadályozni a lopásokat.