A katolikus egyház nem enged a születésszabályozás tiltásából

XVI. Benedek pápa pénteken megerősítette a katolikus egyház fogamzásgátlás-ellenes álláspontját, amely eddig is milliókat távolított el az egyház kötelékéből.

A fogamzásgátlás nem más, mint “a házastársi szeretet intim igazságának megsértése, azé az igazságé, amely által az isteni ajándék, az élet mutatkozik meg” – fogalmazott az 1,1 milliárd katolikus lelki vezetője a témában megjelent enciklika (pápai körlevél) 40. évfordulóján. XVI. Benedek ezzel visszautasította mintegy 60 katolikus csoport júliusi közös kérését, amely arra figyelmeztetett, hogy az egyház álláspontja katasztrofális következményekkel jár a legszegényebbek és a leggyengébbek számára.

Egyebek mellett brit, brazil, kanadai, francia és egyesült államokbeli katolikus csoportok azzal érveltek, hogy különösen a déli féltekén élők érezhetik az enciklika hatását, ahol a katolikus vezetésnek jelentős befolyása van a politikára és a családtervezésre. Megjegyzik azt is, hogy a rendelkezés életveszélybe sodorhatja a nőket és milliókat tesz ki az AIDS-veszélynek.

2006-ban is sürgették vallási csoportok a pápát, hogy enyhítsen a tiltáson, melynek értelmében a kondom is ellentétes a katolikus egyház törvényeivel.Sporthírek