A kastélyba zárt város Hernádvécsén

Akt.:
A kastélyba zárt város Hernádvécsén
Még 2007-ban gondolt egy nagyot dr. Takács Tibor és megvásárolta a hernádvécsei Vécsey-Sardagna kastélyt, ami akkor inkább volt rom, mint nevéből adódóan díszes építmény.

Dr. Takács Tibor – aki az állatorvostudomány kandidátusa – azonban elhatározta, Hernádvécsén egy 55 szobás, négycsillagos kastélyszállót építtet a meglévő épület átalakításával és felújításával, valamint új egységek építésével. Az álom valóra vált, és a „Hotel Vécsecity” immár teljes pompájában várja a vendégeket.

– A kastélyszálló nem csupán vállalkozás, hanem értékmegőrzés és munkahelyteremtés is – jelentette ki dr. Takács Tibor. – Nekem jelenleg Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ezen belül is Hernádvécse a világ közepe, és azt szeretném, hogy nemcsak a megye, hanem az ország is újra felfedezze ezt a festői szépségű természeti és történelmi környezetet. Hernádvécsétől karnyújtásnyira találhatók olyan turisztikai nevezetességek, mint például Kassa, Boldogkőváralja, Regéc és Füzér várai, Hejce, Vizsoly, a festői Hernád, a Zemplén minden szépsége, vagy éppen az Európában is egyedülálló Aggteleki cseppkőbarlangok. Egyszóval ez a hely egy új kiindulási pont hazánk e tájának, gazdag történelmének a megismerésére és egyben a tartalmas pihenésre.

Dr. Takács Tibortól megtudtuk, hogy a hotel négy egysége egyedi stílussal és berendezéssel bír. A kastély vezérszintje a korhű barokk hangulatot idézi. A kastély felső szintjén a „kastélyba zárt város” várja – kétszintes apartmanházakkal, promenáddal, játszótérrel, színpaddal – a több gyermekkel érkező családokat is. A két új szárnyban a Vörös Torony szobái minimalart stílusban, míg a Zöld Ház szobái polgári, meghitt nyugalmat sugárzó berendezéssel várja a vendégeket. Konferencia termei révén pedig céges és tudományos rendezvények valamint esküvők lebonyolítására is egyaránt alkalmas.

Az ősfás kastélykertje pedig további 6 hektárral egészül ki, ez a terület szabadidős-, sport- és lovasprogramokkal szolgálja a tartalmas időtöltést.

www.vecsecity.hu

ÉM – PA