A Kapuzörgetők takarítottak Miskolcon

Megtisztították a környezetet
Megtisztították a környezetet - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Szinva-partra hívott takarítani az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület.

Összesen tizenhárom zsáknyi szemetet szedett össze vasárnap délután a Szinva-parton az a több mint húsz önkéntes, akik az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület által szervezett TeSzedd akcióhoz csatlakoztak.

Jó tízzsáknyi

Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgető projekt szakmai vezetője az Északnak elmondta, a szemétszedési akció nagyon sikeres volt, hiszen a kezdeményezés logójával ellátott tíz zsák bizony kevésnek bizonyult, így a többi összegyűjtött szemetet egy közelben lévő társasház jóindulatának köszönhetően tudták hulladékgyűjtő konténerben elhelyezni.

Környezetvédelem

– A Kapuzörgető projektben hangsúlyos szerepet kap a környezetvédelem. Ősszel például fákat ültettünk a Győri kapuban, most pedig – tavasz lévén – a környezetünk kitakarítását tűztük ki célul – mondta el Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgető projekt szakmai vezetője a kezdeményezéssel kapcsolatban.

ÉM


Hogya Orsolya
Nagyrozvágy - Idén tavasszal Nagyrozvágy is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos akcióhoz, amely ezekben a napokban zajlik az egész ország területén. A programban részt vettek a Nagyrozvágyi Óvoda gyermekei és pedagógusai, a művelődési ház dolgozói és a falu lak...

Szedik a szemetet a Remy dolgozói
Miskolc - Tizenöt helyszínen hirdették meg Miskolcon a TeSzedd! szemétszedési akciót. Miskolcon tizenöt helyen hirdettek meg szemétszedést a TeSzedd!-akció keretében, szerdán ezek közül az egyik helyszínre, a Zsigmondy Vilmos utcára látogattunk el: szorgoskodó csapatokkal találkoztunk. No ...