A Kapufa Napja – sportünnep Perecesen

Akt.:
A Kapufa Napja – sportünnep Perecesen
Miskolc – 69 esztendő után ünnep Perecesen.

Amikor 1946-ban a kis bányásztelepülés futballcsapata feljutott a labdarúgás legfelső osztályába, a legelvakultabb PTK-drukkerek sem remélhették, hogy egy éven belül több fővárosi nagycsapatot is alaposan elvernek Pió Rudolfék.

A Fradit például 3-0-ra, 1947. április 20-án. Ez volt a legendássá vált „kapufatörős” meccs, amelyen a mesterhármast szerző hazai csatár örömében belecsimpaszkodott a hálóba és az egész alkotmány leszakadt…

Erre a szenzációs mérkőzésre, a valaha oly dicső perecesi sportmúltra emlékezve rendezi meg a Bányász Kulturális Egyesület április 23-án, szombaton a városrészben A Kapufa Napját. Az egyesület révén, a Norvég Civil Alap támogatásával megvalósuló „Ott, ahol a 6-os megáll” projekt záró nagyrendezvénye hagyományteremtő szándékkal jön létre.

kapufanapjaplakat-m

Április 23-i program:

  • 10.00 Kertesi Ignác emléktorna, kispályás mérkőzések, Pereces, játszótér
  • 13.00 Bányász Fúvószenekar térzene, Vilma forrás
  • 13.30 Múltidéző beszélgetés egykori PTK-s sportolókkal, Vilma forrás
    Közben séta a régi focipályához
  • 15.00 “Hétre ma várom a Nemzetinél…” – Népszerű operettek és slágerek Varga Andrea és Jancsó Dóra előadásában, Vilma forrás

Ezt megelőzően azonban már április 21-én, csütörtökön is zajlanak a sportesemények!

  • Csütörtökön 17 órától öregfiúk mérkőzés a játszótéri kispályán Perecesen – a PTK, a DVTK és az MVSC egykori futballistái szereplésével.
hirdetés


hirdet�s