A kánikulában gyakrabban törjük a kocsit és egymást

Akt.:
Helyszínelés
Helyszínelés
Miskolc – A napokban aggasztóan megszaporodott a balesetek száma a megyében.

Autósokat megkérdezve elsősorban a hőség számlájára írják, hogy az utóbbi egy-két napban gyakrabban történik közlekedési baleset megyénk útjain. A nagy melegben rosszabb a koncentráció, különösen azon gépjármű vezetői szenvednek, akik nem rendelkeznek klímaberendezéssel. Egy ilyen kocsiban akár 40–50 fok meleg is lehet.

Át a szemközti sávba

Nem tudni, a meleg volt-e az oka annak a balesetnek, amelyik szerda délelőtt történt Miskolcon, a Görgey utcai körforgalomban. Egy Opel Astra haladt a Kazinczy utca felől a Csabai kapu irányába, amikor a körforgalomból kijövet egy Ford – egyelőre ismeretlen okokból – egyszerűen áttért a szemközti sávba és nekiütközött az ott közlekedő Opelnek. Mindkét járműben csak a sofőrök tartózkodtak és mindkettejüket kórházba szállították a mentők. Ráadásul a gépkocsikban esett kár is milliós nagyságrendű.

Szintén egy Opel Astra járt rosszul a Pesti út felé. Egy előtte haladó kisteherautó először kihúzódott az út szélére, majd rögtön utána, megfordulás céljából balra fordult, éppen az Opel elé. Hiába fékezett az Astra vezetője, nem tudta elkerülni a figyelmetlenség okozta bajt és összeütköztek. Itt ugyan személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

Elesett egy utas a buszon

Utas látta kárát egy buszos esetnek. Egy MVK-járat indult a buszmegállóból, amikor egy autós kihajtott a busz elé. A tömegközlekedési sofőr gyorsan reagált és fékezett egyet, aminek következtében a buszon elesett egy idős hölgy. Könnyebb sérülést szenvedett.

ÉM-SZB


Halálos baleset Oszlár és Hejőkürt között

Hejőkürt, Oszlár – Egy motoros férfi vesztette életét Oszlár és Hejőkürt között miután összeütközött egy személygépkocsival csütörtökön délelőtt.

Elborult egy motoros Bükkszentlászlón

Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló, Miskolc – Könnyű személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami szerdán délután történt Bükkszentlászlón.

A körforgalomnál ütköztek Miskolcon

Miskolc – Személyi sérüléses közlekedési baleset történt Miskolcon a Görgey utcán szerdán délelőtt.

Miskolc határában ütköztek

Miskolc – Anyagi káros közlekedési baleset történt az M30-as autópálya déli lehajtójának közelében szerdán.

Fékezés után esett el a buszon az utas Miskolcon

Miskolc – Személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami szerdán történt Miskolcon a Pesti úton.

Lábát törte a motoros a nyéki tavaknál

Miskolc, Nyékládháza – Súlyos sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami a 35-ös számú főúton történt kedden délután.

Francia autók ütköztek Miskolcon

Miskolc – Anyagi káros közlekedési baleset történt kedden délelőtt Miskolcon a Nagyváthy utcán.

Fát tarolt az ittas sofőr, megsérült egy várandós nő Miskolcon

Miskolc – Személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami Miskolcon történt hétfőn délután az Andrássy úton.

Opelbe rontott a Citroen Miskolcon

Miskolc – Anyagi káros közlekedési baleset történt Miskolcon hétfőn, a Zsolcai kapuban.

Falnak lökte a Suzukit Miskolcon

Miskolc – Anyagi káros közlekedési baleset történt hétfőn délután a Ruzsinszőlő dűlő utcán.