A Kanadából hazahozott lánykereskedő társai mexikói börtönben vannak

Már előzetes letartóztatásban van az a magyar férfi, akit Kanadából hoztak haza lányok futtatása és több más bűncselekmény miatt. A gyanúsított három másik társát Mexikóban tartják fogva.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint az emberkereskedelem elleni osztály 2010 júliusa óta nyomoz a férfi ellen személyi szabadság megsértése, kerítés és kifosztás gyanúja miatt. Az eddigi adatok szerint egy magyar nőt kényszerített arra, hogy Mexikóba utazzon ott élő magyarokhoz, akik lányok futtatásával foglalkoztak. Mivel a gyanúsított nem tartózkodott Magyarországon, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Kanadában találták meg, az ottani hatóságok vették őrizetbe, majd kitoloncolták. Február 9-én hozták Magyarországra, ahol az NNI munkatársai már várták: őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

A férfi Mexikóban élő, és lányok futtatással foglalkozó három társát egy másik, de hasonló ügyből kifolyólag szintén előzetes letartóztatásba helyezték a mexikói hatóságok.

-Független Hírügynökség-