A kamionosok legtöbbször azt mondják: „én nem láttam semmit…”

Akt.:
Kamion fordította keresztbe a személyautót
Kamion fordította keresztbe a személyautót
Miskolc – Aggasztóan megszaporodott a kamionos balesetek száma a megyében.

Az elmúlt egy évben nem egy olyan halálos baleset történt megyénk útjain, amelyben az egyik fél – az igazságszolgáltatás szerint vétkes fél – kamion vagy más pótkocsis gépjárműszerelvény volt. Tavaly nyáron a 37-es úton egy pótkocsi szerelvény által végrehajtott előzés nyomán ketten haltak meg egy szemben, szabályosan közlekedő személyautóban, ősszel Tiszaújvárosban ugyancsak két ember halálát követelte, hogy kanyarodás közben egy lengyel kamionos nem vette észre a – szerinte – holt látótérben tartózkodó gyalogosokat.

A felelősségét elismerő férfi a Tiszaújvárosi Járásbíróságon napokban megkezdődött büntetőperén nem tudott magyarázatot adni, miképp történhetett a baleset. Mint mondta, valószínűleg a 22 tonna műtrágyát szállító járműszerelvény holtterében voltak a gyalogosok, nem vette őket észre, egy kiabálásra állt meg. Mint mondta, számtalanszor lepergett előtte az eset, de továbbra sem emlékszik arra, hogy gyalogost a baleset előtt látott volna.

Holt térben voltak

A „holt tér” minduntalan előjön hasonló kamionos bale­setekkor. Pár héttel ezelőtt egy napon történt Miskolcon két olyan eset is, amikor egy kamion előzés, sávváltás közben ütközött össze vétlen járművekkel. Mindkét esetben arra hivatkoztak a vezetők, hogy nem látták a mellettük lévő autót. A szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt a jelentős anyagi káron túl személyi sérülés.

Fáradt vezetők

Az esetek nyomán sokan mondják, hogy ki kellene tiltani legalább a településeken belülről a kamionforgalmat. Ez persze mondjuk egy árufuvarozó céljárat esetében nem kivitelezhető. Mondják azt is, hogy szigorítani kellene a kamionosok ellenőrzését, mert túlhajszoltak, és ez növeli a baleseti kockázatot.

ÉM-SZB


“Nem láttam semmit” – mondja a két embert halálra gázoló kamionos

Tiszaújváros – Bíróság előtt a két ember halálát okozó lengyel kamionsofőr.

Videó: Kigyulladt egy kamion az M30-as autópályán

Emőd, Miskolc, Muhi – Átszakította a szalagkorlátot, áttért a szemközti oldalra és kigyulladt egy Miskolc felé tartó kamion az M30-as autópályán, a 11-es kilométerszelvény közelében (a Muhi és az Emődi lehajtó között) hétfőn délután.

Szembejövő autónak “repült” a meglökött Renault Miskolcon

Miskolc – Személyi sérüléses közlekedési baleset történt Miskolcon, a József Attila utcán pénteken délután.

Kamion döntött villanyoszlopot, a villanyoszlop Opelt rombolt Miskolcon

Miskolc – Anyagi káros közlekedési baleset történt Miskolcon a Futó utcán hétfő délelőtt.
hirdetés


hirdet�s