A kamionok is megválthatják interneten az autópálya-matricát

Ezentúl a tehergépjárművek, a buszok és a kamionok (D2 / D3 / D4) esetében is meg lehet váltani interneten az autópálya-matricát. Az 1 napos, a heti és a havi matricák bankkártyás fizetéssel akár elővételben is megrendelhetők.

A szerdai naptól a tehergépjárművek vezetői és üzemeltetői az interneten is megrendelhetik az autópálya-matricákat. Ennek részletes leírása a www.autopalya.hu oldalon található – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdai közleményében az Állami Autópálya Kezelő Zrt..

A D2, D3 és D4 díjkategóriába tartozó járművek számára 1 napos, heti és havi matricák beszerzésére van lehetőség. A rendszer az alapáron felül 100 forintos úgynevezett kényelmi vagy tranzakciós díjat számít fel, csakúgy, mint a személyautókra érvényes 4-napos változat esetében. A fizetés bankkártyával történik, a számla pedig postai úton jut el a megrendelőhöz.

Az internetes vásárlással kiküszöbölhető az értékesítő helyeken esetenként előforduló sorban állás. A virtuális matrica-értékesítő rendszerek sikerét mutatja, hogy 2007 első három hónapjában értékesített 1,8 millió matrica 7,7 százalékát elektronikus úton váltották meg.