Helyi közélet

2010.05.20. 13:20

3 napos kényszerszünet után újra megszólalt a csengő Felsőhámorban

<p>Miskolc - A Felsőhámorban kialakult árvízhelyzet miatt a Waldorf Iskolában tanítási szünetet kellett elrendeli, így a diákok szerdáig otthon kényszerűltek maradni.</p>

A megáradt Szinva sajnos nem kímélte a patak mellett álló iskolaépület udvarát sem, illetve a Waldorf-diákok egyik legkedveltebb helyét, a fafaragó műhelyt is elöntötte a víz. A műhelyben – ahol szebbnél szebb alkotások születtek a diákok kezei nyomán – a mai napig áll a víz. A kéziszerszámokat és néhány nagyobb munkagépet sikerült kimenteni, de a berendezés nagyobb része a teremben rekedt.

A tanítás a szívszorító látvánnyal együtt ugyan, de csütörtökön újra megkezdődött. Az árvízi védekezésben az intézményt fenntartó szülői közösség, a diákok, a hámori lakosok valamint a tanárok közül sokan segítették az iskolát.

A Hámori Waldorf Iskola ezúton is köszönetét fejezi ki a kitartó segítségükért! 

Ha Ön is szeretné támogatni az árvíz sújtotta iskolát, akkor a Támogatójegy vásárlásával megteheti. Támogatójegy vásárolható az iskolában, illetve az iskolához tartozó családok mindegyikénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában