A környezetünkért piknikeltek

A környezetünkért piknikeltek
Debrecen – Nagyszabású gyűjtőakciót hirdetett a Parkerdő villamos által körüljárt területének megújítása érdekében a 16 civil szervezetet tömörítő Nagyerdőért Összefogás.

 Szándékaik szerint a pénzből tájba illő szelektív hulladékgyűjtőket, pihenőbútorokat, tájékoztató táblákat, köztük Nagyerdő-térképet szeretnének kihelyezni. Céljuk, hogy felújítsák a Békás-tó környezetét; biztonságos játszóteret és a parkok szakszerű kialakítását tervezik, illetve (ha futja) a játszótér melletti mini sportpálya átalakításával biztosítanák a sokrétű hasznosítás lehetőségét. E programot igyekeztek népszerűsíteni május elsején is, a Békás-tó közelébe szervezett nagyerdei pikniken.

Gazdag program

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület külön sátrat állított fel, melyben busz-szimulátor várta a gyerekeket; egy hatalmas monitoron, kormány és pedálok segítségével próbálhatták ki a gyerekek a vezetést. A tömegközlekedést népszerűsítendő személyre szabott, praktikus menetrendet készítettek az érdeklődőknek, amit igény szerint ki is nyomtattak. A program keretében ismeretterjesztő előadást hallhattak a résztvevők a Hortobágyi Madárkórházról, felléptek a fúvósok, az Alföld Gyermekszínpad művészpalántái és Pogány Gábor révén jelen volt a legújabb módi, a stand up comedy is.

HBN