“A józan ésszel sok esetben ellentétes beléptetési szabályok megbuktak”

Akt.:
“A józan ésszel sok esetben ellentétes beléptetési szabályok megbuktak”
“Az NB I-es futballcsapatok és nagyobb magyarországi táborok szervezett szurkolói csoportjainak vezetői a 2015. június 4-ei Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülését követően, az ott elhangzott tervezett törvénymódosítással kapcsolatos megbeszélést folytattak.” A magyarországi szervezett szurkolói csoportok közleménye.

A résztvevők egyetértettek az ülésen elhangzottakkal, miszerint Magyarországon jelenleg alkalmazott stadionlátogatási lehetőségek nem nézőbarátok és értelmetlenül túlszabályozottak. Egyértelműen leszögezhető, hogy a jelenlegi szabályzók a felelősek a nézőszám immár semmilyen kommunikációs trükkel sem eltüntethető drasztikus csökkenéséért, amelyet a közben tízmilliárdokért épülő stadionok csak még kontrasztosabbá tesznek.

Mindezek után kimondható, hogy a jelenlegi a szurkolói hagyományokkal- és a józan ésszel sok esetben ellentétes beléptetési szabályok megbuktak, azok mielőbbi felülvizsgálatára van szükség.

A megbeszélésen a stadionok hangulatáért felelős, a magyar futball mellett az elmúlt években, évtizedekben minden körülmény ellenére kitartó szurkolói csoportok, akik az elhibázott politikai, futballvezetői döntések miatt kiszorultak a futballpályák mellől egységes álláspontot alakítottak ki azzal a feltételrendszerrel kapcsolatban, amelyek újra megnyithatnák a stadionok kapuit minden futballszerető néző, szurkoló előtt.

Álláspontunkat írásban és szóban mielőbb a Bizottság elé kívánjuk tárni, hogy a jelenlegi tarthatatlan helyzet feloldásra kerüljön. Kérjük ezért Kósa Lajost, hogy a bizottság elnökeként erre a lehető legközelebbi időpontban biztosítson lehetőséget a szurkolói képviselők részére.

– A magyarországi szervezett szurkolói csoportok –