A jövőnek ültetnek Ózdon

Egy korábbi eseményen.
Egy korábbi eseményen. - © Fotó: M.E.
Ózd – Pénteken Ózdon ismét többszáz csemetét ültetnek, egy évek óta tartó, civil kezdeményezésnek köszönhetően.

Civil kezdeményezésre az elmúlt években több száz facsemetét ültettek el Ózdon. A Dancsok Tamás helyi vállalkozó által kezdeményezett akció során mindig komoly összefogás tapasztalható. Iskolások, civil szervezetek, társadalmi egyesületek és vállalkozások állnak az ügy mellé. Idén április 21-e, péntek lesz kezdeményezés napja, de az előkészültek már most elkezdődtek, a jelentkezőket pedig folyamatosan várják.

Kijelölik a helyszíneket

– Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy idén a város mely területein ültetünk, de korábban a Városközpont, a Csónakázó-tó és a sportcsarnok környéke is népszerű helyszínnek számított – tekintett vissza Dancsok Tamás. – Ahogy ilyenkor illik, felvettem a kapcsolatot Bóta Józseffel, az ÓVI zöldfelület gazdálkodási részlegvezetőjével, aki majd szakmai alapon kijelöli azokat a helyeket, ahol szükség van az elöregedett fák pótlására, vagy az egyéb telepítésre. A szervezés valóban tart, a felhívást közzétettük, nagyon bízom benne, hogy április 21-én ismét megmozdul a város, ezzel a civil kezdeményezéssel ismét javítani tudunk a környezetünk állapotán.

A technikai részletekkel kapcsolatban Dancsok Tamás hozzátette: általában a jelentkezők számára Putnokról ő szokta beszerezni a csemetéket, amit az iskolák, szervezetek, vállalkozások vásárolnak meg. Az elmúlt években azonban arra is volt példa, hogy az emberek saját maguknak hozták a helyszínre a fát, természetesen ennek az elültetésére is lehetőség nyílik.

Környezettudatosság

– Azért bízom benne, hogy a központban megint lesz területünk, mert tavaly a Vasvár úti iskola diákjai nagy számban vettek részt a programon, reményeink szerint idén is csatlakoznak – folytatta Dancsok Tamás. – Szerencsére ilyenkor a peremkerületek lakói is összefognak, de többször az ózdi kézilabdázók is szépítették a sportcsarnok körüli területet. Van olyan cégvezető barátom, akik pont erre a napra időzítette a telephelyének rendezését, méghozzá gyönyörű tujákkal. Az általam szervezett programok közül ennek az eseménynek a legkisebbek a költségei. Ugyanakkor úgy érzem, hogy komoly haszna van, hiszen jót teszünk a várossal, a fiatalokban és az idősebb korosztályokban pedig igyekszünk egy kicsit környezettudatosságot erősíteni.

ÉM-ME

 

Címkék: ,