A jövő vállalkozói

Akt.:
Információt, segítséget nyújtanak a fiataloknak
Információt, segítséget nyújtanak a fiataloknak - © Fotó: Matey István
Debrecen – Üzleti, innovációs klubot rendeztek Debrecenben, az agrár­campus területén, a Kazánházban.

A Siker receptje 2.0 – Devik mentorprogram részeként a saját életútját mutatta be a debreceni gazdasági élet 15 sikeres szereplője, majd szakmai tanácsokat adtak a Debreceni Egyetem hallgatóinak a Kazánházban.

A jövő vállalkozóiért

A rendezvényen olyan sikeres emberek jelentek meg, mint Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója, Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője és Szabó József, a Médiacentrum Debrecen ügyvezetője.

peto-karoly-dekan
Pető Károly dékán

Az üzletemberek azért vállalkoztak a mentori szerepre, mert segíteni akarnak a jövő reménységeinek, hogy azok megvalósítsák elképzeléseiket. Az érdeklődőknek a bemutatkozást követően lehetőségük nyílt arra, hogy az eredményes vállalkozókkal együtt egyeztessenek az üzleti világról, stratégiákról.

Nyitottak az új ötletekre

Gályász József, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanszékvezetője elmondta, a Devik azt szeretné elérni, hogy az egyetemisták, vállalkozás iránt érdeklődő fiatalok kapjanak több információt, segítséget ahhoz, hogy a vállalkozói életük sikeresebb legyen. Majd hangsúlyozta, hogy a klubtalálkozó célja egy mentorprogram indítása.

Pető Károly, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi karának dékánja úgy vélte, hogy a Devik minden vonatkozásban követi azt az irányvonalat, ami egyrészt a kar, másrészt az egyetem stratégiájába is illeszkedik. Szeretné, ha a fiatalokban kialakulnának olyan kezdeményezések, ötletek, amelyek mentori segítséggel valósággá válhatnak.

NE