A jövő nemzedékének ültetnek Ózdon

Dancsok Tamás nem csak szervez, ültet is.
Dancsok Tamás nem csak szervez, ültet is. - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Idén is folytatódik a faültetési akció Ózdon. A civil kezdeményezés hat esztendeje indult el, azóta a tavaszi időszakban rendre megtartják. Ilyenkor közterületeket, magánportákat és cégek telephelyeit is megszépítik. 2015-ben minden eddiginél nagyobb méretű összefogás várható a városban.

– Egész jól állunk a pénteki nappal kapcsolatban – erősítette meg Dancsok Tamás, főszervező. – Szerencsére az elmúlt években sikerült viszonylag széles körben elterjeszteni az akciót, így sokan már hetekkel ezelőtt megkerestek az idei programmal kapcsolatban. Ez a civil kezdeményezés egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy az ózdiak egymásra találjanak, együtt szépítsük a városunkat és jól működő közösségek alakuljanak ki. A csemeték elhelyezésével ezúttal is kikértük a szakemberek véleményét, néhány helyi cég a saját telephelyét szépíti, de magánszemélyek is jelezték, hogy a kerti ültetést erre a napra időzíti.

A város számos pontján

A közterületek mellett tehát magánporták is megszépülnek március 27-én, Ózdon. A Város – és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény zöldfelület gazdálkodási vezetője ezúttal is több lehetséges helyszínt megjelölt, ahová fát lehet ültetni. Bóta József a peremkerületi Tábla út mellett a belvárosi Vencel-teret, valamint a Piac úton az egykori Profi üzlet környékét nevezte meg. Janiczak Dávid, polgármester, valamint Zsuponyó Anett, területi képviselő közreműködésével a Városközponti terület is érintve lesz, de az ózdi roma referens is szervezi a saját csapatát.

– A centeri csemetekertészet vezetője, Mihalóczki József felajánlott hatvan darab álló és fekvő tuját erre az alkalomra – tájékoztatott Berki Lajos, városi roma referens. – Ezt fogjuk pénteken a felhívásra jelentkezett önkéntesekkel elültetni. Elsősorban a gyerekeknek szeretnénk kedvezni, ezért ellátogatunk a somsályi és a cipói óvodába, a Vasvár úti iskolába, de Táblában a játszóteret sem fogjuk kihagyni. Ezen a részen Csutor László, területi képviselő állt az ügy mellé, de szerencsére rengetegen csatlakoznak. Örülök, hogy Dancsok Tamás felhívására ilyen sokan összefogtak, igazán nemes célt szolgálunk ezen a napon, hiszen a csemetéket a gyermekeinknek ültetjük.

Dancsok Tamás főszervező pontos számot egyelőre nem tudott mondani, de a jelenlegi állás szerint legalább kétszáz fát ültetnek majd Ózdon a pénteki nap folyamán.

ÉM-MESporthírek


hirdetés


hirdet�s