A jövő héten Egerben zárul a ralibajnokság

A jövő héten Egerben zárul a ralibajnokság
© Illusztráció - formula.hu
Eger – A jelenlegi állás szerint legalább százötven indulója lesz a Credobus Eger Rallye-nak.

A bajnoki cím sorsa már eldőlt, de számos kategóriában még vannak nyitott kérdések, ezért a raliszakág számára érdekes és izgalmas szezonzáróra van kilátás. Néhány héttel ezelőtt dőlt el, hogy a szeptember elején elmaradt Budapest Rallye-t Egerben pótolják be, ennek köszönhetően megvalósulhat a hét futamra tervezett magyar bajnokság. Az előkészületek már gőzerővel zajlanak, hiszen november első hétvégéjén a komplett hazai mezőny érkezik a hevesi megyeszékhelyre. Az ORB mellett ugyanis a Rallye2-nek és a Historic kategóriának is ez lesz a záróviadala.

Érkeznek a nevezések

– Lassan közeledünk a nevezési határidő végéhez, szépen gyűlnek az indulók – osztotta meg lapunkkal Adamovits Márk, a Credobus Eger Rallye főszervezője. – Ha mindent egybevetünk, akkor legalább százötven autó érkezése várható, de elképzelhető, hogy még ezt a létszámot is felül tudjuk múlni. Hálásak vagyunk az egri önkormányzatnak és az állandó partnereinknek, hiszen elsősorban nekik köszönhető, hogy a szezonzáró rendezési oldalról már a célegyenesben jár. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszolgáljuk a sportolóinkat, valamint a pályák szélére ellátogató szurkolókat.

A Credobus Eger Rallye jövő héten pénteken az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik, majd délután négy órától a Dobó téren rajtceremóniát is tartanak. Szombaton és vasárnap kezdődik a futam éles része, két nap alatt tizenöt aszfaltos gyorsasági szakasz vár a mezőnyre. A legjobbakat vasárnap délután ugyancsak a hevesi megyeszékhely belvárosában köszöntik majd.

Kiszámíthatatlan lesz

– A körülmények miatt tartogathat meglepetéseket ez a futam – szögezte le előre a miskolci Balogh János, aki legutóbb Pécsett élen végzett a 3-as kategóriában. – Ennyire későn nagyon régen volt magyar bajnoki futam, az időjárási viszonyok gyakorlatilag kiszámíthatatlanok lesznek. Számítani kell párára, ködre, néhány helyen, különösen a reggeli órákban vízátfolyásokra is. Az Eger-környéki aszfaltos pályák nem okozhatnak nehézséget, hiszen hosszú évek óta megyünk már ezeken a gyorsokon. Az időjárás viszont megtréfálhat, ezért nagyon komolyan kell venni az előttünk álló napokban esedékes felkészülést.

Herczig Norbert pécsi sikerével megvédte magyar bajnoki címét, és Hadik András is megszerezte a második pozíciót. Ettől függetlenül az egri szezonzárón is számtalan R5-ös technika vonul majd fel, tehát a nézők számára rengeteg érdekességet és izgalmat tartogat az idei esztendő utolsó bajnoki versenye.

– ÉM-ME –További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek