A jogászképzés vitte el idén a pálmát Miskolcon

Jogi diplomaosztó
Jogi diplomaosztó - © Fotó: ÉM
Miskolc – Szerda este 8 órakor hozták nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait.

A ponthatárokat többek közt a felvételizők számának, az intézmények kapacitásának, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozták meg. Elsőként a felvi.hu-n voltak elérhetőek a pontszámok, de azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még szerda este vagy éjszaka SMS-értesítést is kaptak. Az eredmények természetesen az e-felvételi személyre szabott oldalain is megtekinthetők.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően sok városban pontváró bulikat tartottak szerda este. A legnagyobb buli a fővárosban volt, ahol Pont Ott Partin izgulhatták végig a fiatalok az utolsó órákat, de Miskolcon is szerveztek hasonló programot.

Központi pontszámok

A Miskolci Egyetem felvételi pontszámait böngészve kiderült, a legmagasabb pontszám az osztatlan, nappali tagozatos, állami ösztöndíjas jogász szakra kellett, nem kevesebb, mint 461 pont. Szintén ügyesnek kellett lennie annak, aki a pénzügy és számvitel alap, nappali tagozatos, állami ösztöndíjas képzésére akart bejutni, hiszen ide is minimum 445 pont kellett. Megjegyzendő, hogy ezeken a szakokon központilag határozták meg a pontszámokat.

HE


Szerda este eldőlt, kiből lett egyetemista Miskolcon is
Miskolc - Nyilvánosságra hozták szerda este a 2018-as felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára Miskolcon is. A Miskolci Egyetem felvételi ponthatárai Állam- és Jogtudományi Kar igazságügyi igazgatási ANA 424 igazsá...

Pécs, 2018. július 25. Fiatalok a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén, a Pont Ott Parti rendezvényen Pécsen a Széchenyi téren 2018. július 25-én. A bejelentéssel eldőlt, hogy a csaknem 108 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.
Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi pontszámokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a csaknem 108 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára. Bódis József oktatási államtitkár a főváros...