A Jobbik törvényt módosítana a “lomizás” visszaszorítása érdekében

Akt.:
Illusztráció - A Jobbik törvényt módosítana a "lomizás" visszaszorítása érdekében
Illusztráció - A Jobbik törvényt módosítana a "lomizás" visszaszorítása érdekében
Budapest, 2012. október 25., csütörtök (MTI) – A Jobbik határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek az úgynevezett lomizás és annak környezetkárosító hatásainak visszaszorítása érdekében – jelentették be az ellenzéki párt országgyűlési képviselői csütörtökön, Budapesten.

Hegedűs Lorántné és Bödecs Barna ismertették: javaslatuk elfogadása esetén az Országgyűlésnek módosítania kellene a kereskedelemről szóló törvényt, a kormánynak pedig a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletet, valamint az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendeletet.

A jobbikos politikusok azt mondták: jelenleg rengeteg lakóház udvara működik olyan “telepként”, ahová kereskedelmi tevékenység végzését jelentik be, de ahol bűncselekményekből származó termékek – kábelek, autók, vasanyag – szétbontása zajlik. Ráadásul ez a legtöbb esetben komoly környezetszennyezéssel történik, mivel ezek a “telepek” hulladéklerakóként is funkcionálnak – tették hozzá.

A Jobbik kezdeményezése szerint úgy kellene módosítani a vonatkozó szabályozást, hogy lakókörnyezetben ne lehessen a megfelelő feltételek – iparengedély, infrastruktúra – nélkül ilyen tevékenységet végezni, ha pedig szennyezés történik, akkor a hatóságok érdemben fel tudjanak lépni – hangzott el.

– MTI –

Címkék: ,


Sporthírek