A Jobbik tagadja Schiffer András vádjait és jogi lépéseket fontolgat

  Budapest, 2012. május 9., szerda (MTI) – Semmiféle atrocitás nem volt Vecsésen jobbikosok és Schiffer András között és a Jobbik vecsési alapszervezete megteszi a jogi lépéseket, ha Schiffer András nem vonja vissza valótlan vádjait – reagált Szabó Attila a Jobbik vecsési elnöke szerdai közleményében az LMP-s politikus állításaira.

Az LMP volt frakcióvezetője szerdán délelőtt azt közölte az MTI-vel, hogy szerda reggel egy vecsési köztéri fogadóórán rá és az LMP ceglédi önkormányzati képviselőjére támadtak jobbikos aktivisták, akiknél egy jobbikos zászló is volt. Szavai szerint ketten várták a polgárokat, amikor körülbelül 12-15 jobbikos aktivista körbevette őket és elkezdte rugdosni a kitelepülőpultjukat. A parlamenti képviselő azt mondta, hogy támadóik, akik feltehetően ittasak voltak megfenyegették őket, hogy “húzzunk el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalónk”.
Szabó Attila szerint ugyanakkor az LMP fogadóórája “már javában zajlott (volna), ám teljes érdektelenségbe fulladt, hiszen egyetlen érdeklődő sem volt kíváncsi Schiffer Andrásra és társára”. “Mindaddig, amíg néhány jobbikos el nem kezdett velük politikai kérdésekről beszélgetni. Ennek végén Schiffer Andrásék kifogytak az érvekből, összecsomagoltak és eltávoztak. Az LMP-sek pultjához nem nyúlt hozzá senki egy ujjal sem, a fizikai fenyegetés és az ittasság feltételezése rágalom, így ezek terjesztésének jogi következményei lesznek” – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében.