A Jobbik törvényben korlátozná a politikusok álláshalmozását

A Jobbik törvényben tiltaná a politikusok álláshalmozását, illetve bevezetné a képviselőknél is a bérplafont – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Vona Gábor.

A Jobbik elnöke eseti bizottság felállítását kezdeményezi a cigánykérdés megoldására. Az ellenzéki párt javasolja az Afganisztánban szolgáló magyar katonák hazahívását is.

A Jobbik elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy országgyűlési képviselők egyben polgármesterek, illetve megyei képviselők is lehetnek. Vona Gábor ezt törvényben tiltaná. A politikusi bérplafon, hasonlóan a közszférában dolgozók fizetésének maximalizálásához: 2 millió forint lenne, de az ellenzéki politikus az 1 millió forintos korlátot is elképzelhetőnek tartaná.

A Jobbik kezdeményezi az úgynevezett presztízsnyugdíjak eltörlését, különös tekintettel Biszku Béla kiemelt nyugdíjára – mondta hétfőn Vona Gábor. A Jobbik elnöke kizárná a közéletből az előző rendszer vezető beosztású politikusait. Az ellenzéki párt elnöke úgy módosítaná a Házszabályt, hogy a jövőben csak akkor lehessen parlamenti ülést tartani, ha azon a képviselők legalább egyharmada részt vesz.

– Független Hírügynökség –
hirdetés


hirdet�s