A Jobbik segítséget ajánl a törvényes telepfelszámoláshoz

Miskolc – “Immár a sokadik hatóság, jelen esetben az Egyenlő Bánásmód Hatóság minősítette törvénytelennek a Fidesz telepfelszámolását, pénzbüntetés mellett arra kötelezve az önkormányzatot, gondoskodjon a telepfelszámolással érintett lakók Miskolcon történő lakhatásáról” – olvasható a Jobbik közleményében.

Le kell szögezni: a Fidesz azért nem tudja törvényesen felszámolni a telepeket, mert az ott élő rendontók a kilakoltatás után is a városban maradnak, így újabb telepek, törvényen kívüli városrészek alakulnak ki, vagy a már meglévőek gyarapodnak, ami nem megengedhető. Ugyanakkor az EBH döntése is ugyanezt fogja eredményezni, hiszen a hatóság vérlázító módon egyenesen kötelezi a várost a lakhatás biztosítására. Amíg a telepekről kilakoltatottak eddig jórészt Lyukóvölgybe költöztek illegálisan, az EBH döntése nyomán az Avasra vagy más városrészbe fognak legálisan, ami a tisztességes miskolciak hátba szúrása.

Ennyi elmarasztalás után ugyanakkor a Fidesznek be kell látnia: a jelenlegi jogszabályok között nincs más törvényes útja a telepfelszámolásnak, mint a Jobbik által szorgalmazott Érpataki Modell, amely nem szétkergeti a rendbontókat a településen, hanem megregulázza őket. Akit nem sikerül, annak is gondoskodik a lakhatásáról, nem Lyukóban vagy az Avason, hanem a börtönben. A módszer működik, hiszen Érpatakon úgy számolták fel a helyi cigánytelepet, hogy azt egyetlen hatóság sem tudta megakadályozni. Mert a módszer maximálisan törvényes.

Annak ellenére, hogy a Fidesz folyamatosan belénk rúg, mondván, a Jobbik telepfelszámolása törvénytelen, a város érdekében ismét felajánljuk szakmai segítségünket, hogy rendet tegyünk Miskolcon.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s