Sport

2015.11.20. 22:52

DVTK Jegesmedvék: Előbb csak rezgett a léc, majd le is esett

Miskolc - Pénteken este hosszabbításos vereséget szenvedtek a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongozói.

Miskolc - Pénteken este hosszabbításos vereséget szenvedtek a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongozói.Már az első pillanattól kezdve megállás nélkül lövöldöztek a hazaiak, akik az 5. percben alakították ki első abszolút helyzetüket. Dudas lövést „imitált”, majd a teljesen egyedül maradt Leppa­nent hozta játékba a kaputól három méterre. A védőt azonban meglepte a gólpassz és csupán annyi gondolkodásnyi ideje maradt, hogy beleüssön a korongba, amely balszerencséjére Scola ölébe hullt.

Felbillent a pálya

A 12. perc elején páros kiállítás történt, majd nem sokkal később Cseter kihagyta a kihagyhatatlan helyzetet. A levegőben lógott a Macik első gólja, amely azonban nem jött össze azért, mert Hajósék a háló helyett csipkésre lőtték a palánkot. Felbillent a pálya, Adorjánnak csupán egyszer, a 20. percben kellett zűrös helyzetben mentenie.

A második harmad elején Becze balról Adorján mellett nem talált rést, pedig nagyon nézegette a bal sarkot. A 25. percben Sagert magas bottal való játékért 2 plusz 2 perces büntetést kapott és ekkor gyorsvonati sebességre kapcsoltak a csapatok. Szabó K. lövésénél Adorján nem látott semmit és addig forgolódott, amíg alatta becsorgott a korong a kapuba (0-1), mindössze 30 másodperccel később azonban Tóth A. emberhátrányból egyenlített (1-1). Mindenki elkönyvelte, hogy most beindul a henger, és így is lett, igaz, mindkét háló zördült egyszer. Szűk két perc alatt Becze közelről, majd Tóth A. balról, 7 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-2). A 35. percben Shupe újra a fehérváriaknak szerzett előnyt, amelyet Hajós egalizált (3-3), majd a második szünet előtt Miskolczi „csengetett” (4-3). Tizenkét perc alatt hét gól született – a jégkorongban ilyen is van.

Egyenlítettek

Az utolsó harmad 44. és 45. percében, 22 másodperc alatt Somogyi, majd Booras révén 6-3 lett. A vendégek azonban feléledtek és Arany, valamint Holmberg révén 6-5-re feljöttek, aztán levitték kapusukat és hat az öt ellen egyenlítettek, Becze révén (6-6). A hosszabbítás első percében, három vendégjátékos mattolt négy hazait, Hamvai a kapuba talált (6-7), így meglepetésre vendégsiker született a találkozón.

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Fehérvár AV19

6-7 (0-0, 4-3, 2-3, 0-1) - hosszabbítás után

Miskolc, 1000 néző. V.: Gangel, Haszonits (Kir-Király, Kormos).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Vojtkó, Booras 1 (2), Tóth A. 2 (2), Miskolczi 1 – Leppanen (1), Dudas (2), Cseter, Somogyi 1, Pavuk – Láda B., Győrfy, Dansereau (1), Hajós 1 (2), Ritó (1) – Szilágyi. Vezetőedző: Mayer Péter.

Fehérvár AV19: Scola – Vokla (1), Láday (1), Holmberg 1 (3), Becze 2, Shupe 1 (3) – Arany 1, Hegyi Á. (1), Hamvai 1 (1), Reiter, Tóth G. – Szabó B., Lengyel, Szabó P. 1, Szita, Mazzag – Pados, Korbuly, Varga B., Szász, Balogh B. Vezetőedző: Dietrich Tyler.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Mayer Péter: - Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni ebből a mérkőzésből. Ki fogjuk, köszörülni a csorbát. Most nem tudtuk megmutatni az erényeinket, idő előtt azt hittük, hogy a végén úgyis meglesz a meccs.

Dietrich Tyler: - Őrült meccs volt. A Miskolc kitűnő támadójátékot produkált, de vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Aztán óriási erőfeszítéseket tettünk a siker érdekében és fáradozásunk nem volt hiábavaló.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!