A Jobbik kiegészíti Riz Gábor vagyonnyilatkozata ügyében tett feljelentését

Budapest/Ózd – A Jobbik kiegészíti a fideszes Riz Gábor vagyonnyilatkozata ügyében tett feljelentését – közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus kifejtette, hogy korábban a legfőbb ügyészhez fordultak, amiért a kormánypárti képviselő nem tüntette fel megyei fejlesztési miniszteri biztosként kapott 500 ezer forintos jövedelmét. Mint mondta, a bevallásban végül kicseréltek egy oldalt, majd dátum nélkül írtak hozzá kérvényt.

Szilágyi György szerint a vagyonnyilatkozat módosításával Riz Gábor maga ismerte el, hogy magánokirat-hamisítást követhetett el, ezért feljelentésükhöz csatolják a mostani állapotot.

Megjegyezte, örülnek annak is, hogy négy másik miniszteri biztos – Vantara Gyula, B. Nagy László, Szűcs Lajos és Móring József Attila – is kijavította bevallását.

Az ellenzéki képviselő az MNB-törvény javasolt változtatásáról kérdésre közölte: felháborítónak tartja, hogy megpróbálják a jegybank pénzét úgy beállítani, mintha nem közpénz lenne. Értékelése szerint mindent, ami nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, a közvélemény elé kell tárni.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s