A Jobbik is aláírásgyűjtést kezdeményez Miskolcon a nyomortelepek felszámolásáért

Miskolc, 2014. június 12., csütörtök (MTI) – A Jobbik is aláírásgyűjtésbe kezd Miskolcon azért, hogy számolják fel a város nyomortelepeit. A városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója is csütörtökön jelentett be hasonló kezdeményezést, a két párt célja ugyanaz, de a megvalósítást másképp képzelik el.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere azzal, hogy a csütörtöki közgyűlésen levette a napirendről a Jobbik ingyenes gettófelszámolásról szóló javaslatát, egyértelművé tette: “esze ágában sincs felszámolni a város cigánytelepeit, helyette továbbra is kétmilliókkal jutalmazza a renitenseket”.

A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta: képviselői módosító indítványt nyújtott be azért, hogy a soron következő közgyűlés tárgyalja meg az ingyenes gettófelszámolás lehetőségét.

Hangsúlyozta: bár a Fidesz hetek óta a telepek felszámolásával kampányol, erről nem született közgyűlési döntés. A Jobbik fontosnak tartja – tette hozzá -, hogy a képviselők olyan gettófelszámolást szavazzanak meg, amely az adófizetőknek nem kerül pénzbe.

Jakab Péter szerint a Fidesz célja nem a gettófelszámolás, hanem az, hogy a választások előtt “kitömjék a törzsszavazóik zsebét” kétmillió forinttal, ennyit szavazott meg ugyanis a Fidesz májusban azoknak a bérlőknek, akik hajlandók elhagyni az általuk lezüllesztett önkormányzati lakásokat.

A képviselő közölte: a Jobbik aláírásgyűjtést indít azért, hogy “rákényszerítsék a Fideszt az ingyenes gettófelszámolás elfogadására és megvalósítására”.

A miskolci közgyűlés Fidesz-KDNP többsége szintén csütörtökön jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezd a borsodi megyeszékhelyen azért, hogy a városlakók támogatását is maguk mögött tudhassák azon kezdeményezéshez, amely a nyomortelepek felszámolását indítványozza, és amelyről a miskolci közgyűlés májusban többségi szavazással már döntött.

– MTI –