A Jobbik feljelentést tesz a vagyonnyilatkozat miatt

Akt.:
Janiczak Dávid (balra) és Riz Gábor
Janiczak Dávid (balra) és Riz Gábor
Ózd – Az ózdi polgármester megválik felügyelő bizottsági elnöki posztjától, és a közbeszerzési elnöki tiszteletdíjára sem tart igényt.

Riz Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatának meghamisítása miatt a Legfőbb Ügyészségen tesz feljelentést a Jobbik, és a Parlament Mentelmi Bizottságánál is eljárást kezdeményez a párt – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a fővárosban tartottak. Szilágyi György, országgyűlési képviselő hozzátette: a Fideszes támadások ellenére az ózdi önkormányzat 1 milliárdos tartalékkal rendelkezik, és a helyi családoknak, valamint a diákoknak készül további segítséget nyújtani. Éppen ezért felszólítja Riz Gábort, hogy a további támadások helyett inkább azzal foglalkozzon, hogy segítse a település előremozdítását.

Az eseményen Janiczak Dávid, Ózd polgármestere elmondta: az elmúlt hetekben a lakosság félrevezetésére indított, aljas szándékból elkövetett kommunikációs bűncselekmény áldozatává vált.

– Nem hagyom, hogy a városomon, a pártomon és a saját tisztaságomon csorba essen, ezért a helyi kommunikációs cégnél betöltött felügyelő bizottsági elnöki posztomról lemondok, valamint februártól a közbeszerzési döntéshozói tiszteletdíjamra sem tartok igényt – tette hozzá Janiczak Dávidl. – A Sajó-Bódva Hulladékgazdálkodási Társulásnál betöltött alelnöki pozíciómtól ugyancsak megválok, bár ezért korábban sem vettem fel egy fillért sem. Kíváncsian várom, hogy a jövőben hány fideszes polgármester követi a példámat, és mond le a különböző, polgármesteri tisztségen kívüli javadalmazásról. Annak viszont örülök, hogy Riz Gábor rájött, hogy mi nyomja a zsebét, és megtalálta a havi félmilliós miniszteri biztosi javadalmazását. Az viszont már kevésbé tölt el elégedettséggel, hogy milyen módon tette mindezt. Helyette is szégyellem magam, sajnálom, hogy az országgyűlési képviselőnk ellen eljárás indul.

ÉM-ME


Feljelentést tesz a Jobbik Riz Gábor vagyonnyilatkozata ügyében

Budapest/Ózd – Hamis magánokirat felhasználásának gyanújával feljelentést tesz a Jobbik a Legfőbb Ügyészségen Riz Gábor fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozata ügyében – közölte Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője kedden az MTI-vel.

A megyei országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata

Az alábbiakban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselők vagyonnyilatkozatát közöljük.