A jó csapvíznek is kell cégér

By Szendrei Péter
Akt.:
„Egyszerre, egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember” Guinness-rekord Miskolcon
„Egyszerre, egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember” Guinness-rekord Miskolcon
Edelény, Miskolc – A csapvíz népszerűsítése volt az országos Guinness-rekordkísérlet célja.

Az országban több mint húsz helyszínen több mint húszezren ittak egyszerre, egy időben csapvizet, köztük azok a miskolci általános és középiskolások is, akik megjelentek szerdán délután a Hősök terén. Ezzel valószínűleg sikerült beállítani az „egyszerre, egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember” Guinness-rekordját. A csúcskísérletet a Magyar Víziközmű Szövetség a Vezetékes Vízellátás Napja alkalmából szervezte meg.

A Hősök terére regisztráció után jutottak be a résztvevők, így pontosan lehet tudni, hogy Miskolcon 3023 fő ivott egyszerre, egy időben csapvizet. Edelényben is volt egy hasonló rendezvény, itt 1300-an emelték meg a poharaikat.

Vízivó-rekord Miskolcon

Vojtilla László, a MIVÍZ Kft. ügyvezető igazgatóját arról kérdeztük, szüksége van-e a csapvíznek a népszerűsítésre? A víz a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszer, ennek ellenére – a jó bornak is kell cégér alapon – nem árt neki a reklám, mondta Vojtilla László. „Amikor megkérdeznek, hogy miért jobb a csapvíz a palackozottnál, azt szoktam mondani, hogy mert a csapolt sör is finomabb az üvegesnél”, tette hozzá.

A Hősök terére vizet inni meginvitált rekordereket a színpadon folyó műsorral szórakoztatták addig, míg a moderátor-műsorvezető vezényszavára egyszerre felhajtották a poharaik tartalmát – ami jól is esett a belvárosban tomboló rekkenő hőségben. A rekordkísérlet után – aminek pontos eredményét csak a hitelesítés után, néhány nap múlva tudhatjuk meg – Király Viktor Megasztár-győztes szórakoztatta a főleg fiatalokból álló közönséget.

ÉM-SZPTovábbi hírek a Magyarország kategóriából