A "jelölés napja" Nyíregyházán

A "jelölés napja" Nyíregyházán
A "jelölés napja" Nyíregyházán
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az Artep Kft. együttműködési megállapodása alapján október 22-én tartották Nyíregyházán „a jelölés napját”.  

13.00 és 17.00 óra között az első száz érkező kerékpárját mikropontos eljárással díjmentesen megjelölték és rendőrségi nyilvántartásba vették szerdán koradélután Nyíregyházán.

Technikai háttérinfó:

A DataDotDNA, és a DataTraceDNA jelölési technológia a jelenleg egyik legfejlettebb lopás ellenes technológia, melynek során mikropontok, valamint nanotechnológia alkalmazásával gyakorlatilag bármilyen értékes ingóságot (gépjárműveket, ékszereket, szobrokat, festéket…stb.) egyedi, meghamisíthatatlan azonosítóval tudnak ellátni.

Az eljárás során spray formában, illetve szabad szemmel alig látható un.

mikropontok formájában viszik fel az adathordozót a jelölni kívánt területre, amit később kézi mikroszkóppal vagy speciális szkennerrel tudnak leolvasni. A jelölés nem tüntethető el az eltulajdonított tárgy feldarabolásával, de még égetésével sem – tájélkoztatott Fülöp Gergely r. főhadnagy, szóvivő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó cikkek: