Friss hírek

2009.07.10. 21:18

VÍVÁS - Budapest megpályázza a 2011-es vívó világbajnokság rendezési jogát

<p>A kínai Tiencsin, a bolgár Várna és az olasz Catania mellett Budapest is harcba száll a 2011. évi felnőtt világbajnokság rendezői jogáért - erősítette meg a hírt pénteken a Magyar Vívó Szövetség.</p>

Budapest jó eséllyel mérkőzhet meg ellenfeleivel - hangsúlyozta a pénteki sajtótájékoztatón Szalay-Berzeviczy Attila, a Magyar Vívó Szövetség társelnöke. Elmondta: 34 olimpiai győzelmének köszönhetően Magyarországra úgy tekinthetnek, mint a vívás hazájára, Budapestre pedig úgy, mint a sportág egyik fővárosára.

A jövő héten kezdődő plovdivi Európa-bajnokság előtt rendezik meg az Európai Vívó Szövetség tisztújító kongresszusát, amelyen mandátumának lejártával távozik az európai szövetség vezetője, Kamuti Jenő. Az európai vezérkar viszont valószínűleg nem marad magyar sportdiplomata nélkül, ugyanis az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Kulcsár Krisztián jó eséllyel pályázhat a végrehajtó bizottság egyik megüresedő helyére.

A jövő kedden, a bulgáriai Plovdivban rendezendő felnőtt Európa-bajnokságon tíz egyesület huszonhat vívója képviseli a magyar színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!