A jegyző válaszolt, a hatóság kérdezett

Akt.:
A jegyző válaszolt, a hatóság kérdezett
Miskolc -„Az önkormányzati képviselőknek milyen módon és mikor kell elszámolniuk az alapból nyújtott támogatásokkal?” – ez az első kérdés, amit a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága (NAIH) feltett a miskolci önkormányzatnak. Mégpedig azon bejelentés alapján, amit az Észak-Magyarország tett a hatóság felé még hétfőn.

Történt ugyanis, hogy szerettük volna közölni az önkormányzati képviselők képviselői alapjáról szóló listát, azaz, hogy tavaly mire és mennyit költöttek. Ez a kimutatás megtalálható a város honlapján, de a képviselők nevét nem tartalmazza, csupán azt, melyik szervezet mekkora támogatást kapott és mire.

Miután mi arra is kíváncsiak voltunk, hogy a képviselők mire költötték a rendelkezésükre álló több millió forintot, ezért dr. Csiszár Miklós jegyzőnek közérdekű adatigénylést küldtünk, kérve a név szerinti listát. A jegyző ezt a kérésünket elutasította, arra hivatkozva, a kért bontásban nincs adatuk. Három évvel ezelőtt hasonló cipőben jártunk. Akkor is a képviselői alapról szóló listát kértük a hivataltól, de az volt a jegyző válasza, fizessünk 16 ezer forint fénymásolási díjat, és megkapjuk.

Nem fizettünk, hanem a hatóság állásfoglalását kértük, ami megállapította, túlzó az összeg. Hosszas huzavona után végül ingyen megkaptuk, sőt a város honlapjára is kikerült az általunk kért közérdekű adat. Ami azóta frissült ugyan, de nem abban a formában, ahogy akkor volt.

A mostani elutasítás után újra a NAIH-hoz fordultunk, szerdán pedig megkaptuk válaszlevelüket, amelyben tájékoztattak minket, az adat­igényléssel összefüggésben vizsgálatot indítottak, és kérdéseikkel már meg is keresték a miskolci önkormányzatot.

Így arra is várják a választ: amennyiben a hivatalnak nincs képviselői bontásban adata, akkor milyen módon készítik el az összesítést, és hogyan határozzák meg abban a támogatások összegét.

– ÉM-NSZR –


Választási botrányvideó: egyesített nyomozások

Budapest, Miskolc – Ismeretlen tettes ellen folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Botrányvideó-ügy: az NNI nyomoz

Miskolc, Nyíregyháza – Házkutatás is volt már Lakatos Miklósnál, az ügyet kirobbantó nyíregyházi vállalkozónál.

Megszólal-e a kulcstartó két hét múlva?

Miskolc, Nyíregyháza – Folytatódik az információcsepegtetés a választási „bedolgozás” ügyében.

Levél a titkárnőtől – Lakatos szerint ez bizonyíték arra, hogy Miskolc polgármestere jól ismerte őt

Nyíregyháza, Miskolc – Az elmúlt napokban sokat szerepelt a médiában a Nyíregyházán élő Lakatos Miklós építőipari vállalkozó.

Feketekassza-ügy: ki és kivel levelezett?

Miskolc – Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere a választási „ feketekassza-ügy” kapcsán arról beszélt múlt heti rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy nem ismeri a botrányt kirobbantó Lakatos Miklóst, és sem ő, sem az önkormányzat nem állt jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval.

Miskolci Jobbik – Feketekassza: Kriza jegyzője beperli a miskolciakat is, akik tudni szeretnék az igazat?

Miskolc – Csiszár Miklós, Miskolc jegyzőjének közleményére közleményben reagált a Jobbik.

Miskolc jegyzője: Miskolc önkormányzatának semmilyen üzleti kapcsolata nem volt Lakatosné cégével

Miskolc – A Miskolc polgármestere által elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint az önkormányzat a Lakatos Miklósné, valamint Kovács Zsolt által tulajdonolt nyíregyházi székhelyű gazdasági társasággal semmilyen jogviszonyt nem alakított ki és üzleti kapcsolatot soha nem létesített, írja közleményében Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője.

Miskolci Jobbik – Feketekassza: maguknak osztják a megrendeléseket a miskolci városvezetők?

Miskolc – Kovács Zsolt, Kriza Ákos polgármester egykori kabinetvezető-helyettese meglehetősen furcsa interjút adott a Miskolc TV-nek, amelyben megpróbálta a városvezetést tisztára mosni, ehelyett azonban még jobban besározta, véli a Jobbik.

A feljelentéseknél tart a „botrányvideó” ügye

Miskolc – Hivatali visszaélés címén polgári per indítását fontolgatja a nyíregyházi vállalkozó.

Korábban már másokat is megvádolt a nyíregyházi vállalkozó

Miskolc, Nyíregyháza – Botrányvideó – nyíregyházi vállalkozóként ezzel a szalagcímmel került a figyelem középpontjába Lakatos Miklós, aki azt nyilatkozta: aktívan részt vett abban a lejáratókampányban, mely Miskolc jelenlegi polgármesterének ellenfelét próbálta nemtelen eszközökkel esélytelenné tenni. Beszélt továbbá feketekasszából kapott pénzekről, szolgálatokért cserébe ígért megbízásokról…

Kriza Ákos rágalmazásért jelentette fel a „botrányvideós” vállalkozót

Miskolc – Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

„Az önkormányzatnak nem volt, nincs és nem is lesz polgármesterségem idején semmiféle feketekasszája, feketebőröndje”

Miskolc – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.

„Addig minden csak állítás, amíg nincsenek bizonyítékok”

Miskolc, Nyíregyháza – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állítja, a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában „feketekasszából” fizetve dolgozott.

Lakatos Miklós: „Nincs mitől félnem, bizonyítékaim vannak…”

Miskolc, Nyíregyháza – A „botrányvideóban” szereplő nyíregyházi vállalkozó szerint az igazság győzni fog.

Pásztor Albert a „botrányvideóról”: „Szemét dolog a politika…”

Miskolc – Pásztor Albert, Miskolc korábbi rendőrkapitánya a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje volt.

A “legnagyobb magyar feljelentő” is beszállt a “botrányvideó” ügyébe

Miskolc, Budapest – Tényi István szerint a rendőrségnek meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és büntetni a hamis tanúzást.

Kriza Ákos rágalomnak nevezte a “botrányvideó” állításait

Miskolc – Bírósághoz fordul az alaptalan vádaskodások miatt Miskolc polgármestere.

Botrányvideó a miskolci önkormányzati választások kapcsán

Miskolc – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó részletesen beszámol róla, hogyan vett részt a Fidesz miskolci önkormányzati kampányában.