A jégkorongozásért évtizedekig mindenre kapható volt

Akt.:
A jégkorongozásért évtizedekig mindenre kapható volt
A jégkorongozásért évtizedekig mindenre kapható volt
Miskolc – Pótolhatatlan veszteség érte a miskolci hokiéletet: életének 59. évében elhunyt dr. Mayer Péter sportvezető.

A sportág berkeiben a fiatalabbak csak Maya bácsinak hívták, az idősebbek pedig Petinek. Minden meccsen ott ült a jégcsarnokban, így volt ez a vasárnap esti, Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda találkozón is.

– Ez volt az utolsó meccse – mondta remegő hanggal Egri István, a klub korábbi ügyvezetője, aki máig betölti a Jegesmedvék elnöki tisztét. – Az összecsapás után elindult haza, de már nem érkezett meg, a szíve vitte el. Halálát képtelen vagyok feldolgozni, keresem a helyem, de nem találom… Nélküle már semmi nem lesz úgy, ahogyan eddig volt. 1986-ben együtt kezdtük, belecsöppentünk a sportágba, amelybe fiainkat hoztuk. 1990-ben együtt alapítottuk a Miskolci Hoki Clubot, 1994-ben pedig a Miskolci Jegesmedvéket. Huszonhat esztendő áldozatos munkája kötött minket össze, el sem tudom képzelni, hogy mit csinálok, csinálunk nélküle. Sokáig együtt fagyoskodtunk a pálya szélén: Petinek a mostoha körülmények sem vették el a kedvét, hatalmas lelkesedéssel és nagy szorgalommal szolgálta a sportágat. Mindent csinált, amit csak lehetett: volt elnökségi tag, szövetségi aktíva, időmérő, jegyzőkönyvvezető, klubjogász. Örökségét a fiai viszik tovább. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy dr. Mayer Péter nélkül soha nem ért volna olyan magasságokba a miskolci hokiélet, mint ahol most tart.

„Péter volt az egyik megmentő”

Dr. Lukács György, a miskolciak korábbi játékosa napjainkban vezetőként és orvosként is szolgálja a Macikat.

– A hír, mely szerint Peti elment, felfoghatatlan – közölte a helyi hokisport egyik alapító tagja. – Volt olyan időszakunk, amikor azt hittük, hogy vége, befejezzük, nincs tovább, de jött Péter, aki nem csupán a sportág motorja, hanem megmentője volt. A sírás fojtogat, ha rá és a megtett utunkra gondolok. Korrekt, higgadt, becsületes és felkészült kollégát veszítettünk. Nagyon nehéz lesz kedden este úgy kimenni a jégcsarnokba, hogy tudom, nem ül a lelátón…

ÉM-KT


Mindenkit mélyen érintett a gyászhír

A Miskolci Jegesmedvék csapata kedden 18.30-tól hazai környezetben az Újpesti TE gárdájával méri össze tudását. 

– Mindenkit mélyen érintett a gyászhír, dr. Mayer Péter halála – mondta Egri Gergő, a Macik menedzser-másodedzője. – A lila-fehérek ellen mindent megteszünk a győzelemért, így tisztelgünk majd az emléke előtt. A legutóbb végleges kiállítással sújtott Nagy G. és Bobcek közül előbbi nem léphet jégre, más hiányzónk nem lesz.