A Jegesmedvék szinte végig az eredmény után futottak

Ismét nagy küzdelmet vívtak a csapatok
Ismét nagy küzdelmet vívtak a csapatok - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Idei utolsó előtti mérkőzését csütörtök este elveszítette a DVTK Jegesmedvék Erste-­ligás hokicsapata.

A Macik abban a reményben léptek pályára, hogy ha győznek, gyakorlatilag már alapszakasz elsők. A mérkőzés fontosságához illően az első számú kapusok, Duschek és Adorján álltak a ketrecek elé.

Turcotte kezdte

Váltott „lovakkal” kezdtek a csapatok, hol az egyik, hol a másik kapu előtt adódtak a szokásos próbálkozások. A 10. percben azonban a hazaiak egyik támadása gólt eredményezett, Turcotte közelről vette be a piros-fehérek kapuját (1-0). Nem sokkal később Novotny késleltette a játékot, kisbüntetést kapott érte, de a Macik késlekedtek az egyenlítéssel, bár nem kevesebb, mint tizenhétszer lőttek kapura, de ezek a célzások elhaltak a háló előtt.

A középszakasz elején váratlanul felgyorsultak az események: 21.42-nél Tóth A. a már jól megszokott szemfülességével egyenlített (1-1), de 62 másodperccel később Odnoga ismét a hazaiakat jutatta előnyhöz (2-1). A piros-fehérek ettől kezdve nagy rohamokat vezettek az ega­lizálásért, de fáradozásaik rendre elhaltak. A 31. percben Pavuk akadályozásért, majd a harmad vége felé Nageler bottal akasztásért ült ki két percre, az emberfórokból azonban nem lett semmi, így az utolsó húsz percre maradt a döntés és ebben az időszakban igencsak bízhattak a Jegesmedvék, hiszen az Újpest elleni hazai fellépésükön is huszáros záróharmadot produkáltak.

A hazaiak döntöttek

A végső felvonásban a nagy akarás számlájára írható, hogy újabb két kiállítás történt. Előbb Lencsés, majd Joe élvezhette a pihenőidőt, utóbbiból pedig növelte előnyét a Dunaújváros. Becze, majd Novotny előkészítését Izacky váltotta gólra (3-1), így a 46. percben már a hazaiak voltak a 3 pont első számú várományosai. Az 50. percben aztán Becze öt-öt ellen tett pontot a „mondat”, azaz a mérkőzés végére (4-1), a kissé fáradtan mozgó vendégek pedig ezután már nem tudtak újítani. Az 50. percben elszabadultak az indulatok, Izacky és Köllő végleges kiállítást kapott, de néhány kétpercest is kiosztottak a játékvezetők, közben nehezen csillapodtak le a kedélyek. A hajrában Turcotte részesült százhúsz másodperces „jutalomban” és ekkor Mikael Tisell időt kért, majd kapusát mezőnyjátékosra cserélte, a csoda azonban elmaradt. Már csak mindössze 3 másodperc volt hátra, amikor Tóth A. szépített (4-2), de ennek már nem volt különösebb jelentősége.

– ÉM-KT –


Jégkorong: jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Dunaújváros, 1000 néző. V.: Wolf, Halassy (Kedves, Pálkövi).

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Orbán A., Erdélyi, Azari, Becze 1 (1), Nageler – Hüffner (1), Léránt, Izacky 1 (1), Novotny (1), Odnoga 1 – Hruby, Lencsés, Hári (1), Silló, Turcotte 1 (1) – Németh P., Skrypets (1), Nagy M., Tanka, Török – Barna (kapus). Vezetőedző: Jason Morgan.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ruikka, Leppanen, Magosi (1), Galanisz, Miskolczi (1) – Láda B., Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris – Vojtkó, Joe, Hajós (1), Kulmala (1), Tóth A. 2 – Köllő, Berta, Tóth G., Albert T. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 12 perc + végleges fegyelmi (Izacky), ill. 10 perc + végleges fegyelmi (Köllő).