Friss hírek

2009.09.11. 22:27

Kétéltû busz a Dunán

<p>Az európai kontinensen elsõként Budapesten mutatkozik be az a városnézõ busz, amely nemcsak közúton, hanem a Dunán is szállít utasokat. A kétéltû jármû egész évben közlekedik. A kétórás túra ára 7500 forint, a gyermekeknek 14 éves korukig 5 ezer forintot kell fizetniük.</p>

A kétéltû busz fõszezonban naponta ötször, november és március között pedig 4 alkalommal indul a Roosevelt térrõl. A jármû a Parlamentet érintve, az Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út-Hõsök tere-Dózsa György útvonalon jut el a Duna partjára, ahonnan egy 70 méter hosszú rámpáról hajt a folyóba. A Dunán egy órán át úszik a kétéltû busz, majd az Újpesti rakpartról ismét közúton át jut vissza a Roosevelt térre.

A jármû egy olyan városnézõ busz, amely hat keréken gurul és egyben egy olyan hajó is, amelyet vízsugár hajtómû hajt. Mind a 45 ülése alatt mentõmellény van. Sofõrje buszvezetõi engedéllyel és hajóvezetõi jogosítvánnyal is rendelkezik.

Jegyeket a www.riverride.com honlapon, illetve a buszok indulásának helyszínén lehet venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!