A játékfüggõkön segítene a Szerencsejáték Zrt.

Százezer ember szenved itthon játékszenvedélytõl – ez derült ki egy friss felmérésbõl. A kutatást a Szerencsejáték Zrt. rendelte meg, hogy kiderüljön: a szerencsejáték-függõk közül mennyien játszanak a cég játékaival is. Mivel van átfedés, a Szerencsejáték Zrt. a lottózókban speciális tanácsokkal próbál majd segíteni a hozzájuk fordulóknak.

A Szerencsejáték Zrt. azt már korábban is tudta, hogy az általuk forgalmazott játékok nem okoznak függõséget, azt azonban eddig homály fedte, hogy mennyien szenvednek itthon játékszenvedélytõl. Ezért felkérték a Szonda Ipsost egy ilyen irányú kutatásra – mondta a Független Hírügynökségnek Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivõje. A felmérésbõl az derült ki, hogy a felnõttek körülbelül 1,2 százaléka, azaz nagyjából 100 ezer ember szenved ebben a betegségben. Õk elsõsorban nyerõ automatákon játszanak, kaszinóba járnak, vagy az online pókereznek.

A játékfüggõk körülbelül 40 százaléka a Szerencsejáték Zrt. játékaival is él – mondta Somorai László. Ez azt jelenti, hogy bemennek a lottózókba is, ugyanúgy, mint mások. A Szerencsejáték Zrt. ezért úgy döntött, hogy megpróbál segíteni ezeknek az embereknek. Ha valaki hozzájuk fordul emiatt, olyan telefonszámokat kaphat, ahol segítségre számíthat. A Szerencsejáték Zrt. ugyanis már felvette a kapcsolatot kórházak és rendelõintézetek szenvedélybetegséggel foglalkozó orvosaival, illetve a Névtelen Szerecsenjátékosok Egyesületével.