A járatok mellett egyre több iskolabuszigény Borsodban

Akt.:
Sokasodnak az utasszállítási feladatok
Sokasodnak az utasszállítási feladatok - © Fotó: ÉM
Miskolc – Az autóbusz-közlekedés volt a megyei közgyűlés egyik fő témája.

A menetrend szerinti helyközi autóbusz-közlekedéssel szemben megfogalmazódó elvárásokat alapvetően a megye gazdasági életéből fakadó úgynevezett „hivatásforgalmi” és diákutazásokból származó igények határozzák meg döntően – derült ki az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által a megyei közgyűlés számára készített tájékoztatóból.

A munkába és iskolába járással kapcsolatos személyszállítási igény a legjelentősebb, rendszeresen jelentkező és jól tervezhető.

Tanulószállítás

A beszámolóból megtudtuk, hogy egyre több utazási igény érkezik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőitől tanulószállítással kapcsolatosan.

Új faladatok

A korábban kialakult iskolabusz-szolgáltatásokat egyre több intézményvezető – költségcsökkentési céllal – újra és újra az Észak-magyarországi Közlekedési Központ autóbuszaival kívánja megoldani a menetrend szerinti járatok igénybevételével, illetve új járatok forgalomba helyezésével.

Ezekhez az utazási igényekhez tartozó feladatokat szabad kapacitás függvényében, a rendelkezésre álló lehetőségek figyelembe vételével átvállalja a tárasaság. A plusz teljesítmények beépítése, a csatlakozások biztosítása, a járatok útvonalának bővítése a menetrend minőségének javítását is szolgálja.

ÉM