A IX. kerületben is kiterjesztik a fizetõs parkolási övezetet

A XIII. kerület után a IX. kerületben is kiterjeszti a fizetõs parkolási övezetet a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.

A cég keddi közleménye szerint május 10-tõl a Bokréta utca – Mester utca – Haller utca és az Üllõi út, valamint a Haller utca – Soroksári út – Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek fizetõs parkolási övezetekké válnak. A most fizetõssé nyilvánított övezetek egy parkolási zónát alkotnak. Maximum 3 órát lehet majd parkolni és 160 forintot kell fizetni óránként. Fizetni csak hétköznap reggel 8 órától este 6-ig kell, hétvégén és munkaszüneti napokon ingyenes marad a parkolás.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. hétfõn azt jelentette be, hogy a XIII. kerületben is újabb fizetõs övezetek lesznek. Ott is május 10-tõl bõvül a fizetõs zóna.

A Dráva utca – Váci út – Róbert Károly körút – Népfürdõ utca által határolt területen 240 Ft/óra lesz a parkolási díj, a Róbert Károly körút – Váci út – Rákos patak – Népfürdõ utca által határolt területen pedig 160 Ft/óra.

Az új fizetési övezetekben is többféle módon lehet fizetni a parkolásért: érmével (forint, euró), bankkártyával (VISA Electron, VISA, Mastero és Mastercard), mobiltelefonnal és parkolókártyával. A parkolás feltételeirõl és a fizetési lehetõségekrõl részletes információkat lehet olvasni a www.bop.hu weboldalon és az automatákon.