A II. kerület két hónap alatt rendet tett a Moszkva téren – a főváros további együttműködést szeretne

A II. kerületi önkormányzat két hónap alatt megszüntette az illegális árusítást és munkavállalást a Moszkva téren – jelentette be vasárnap a kerület polgármestere. A Fővárosi Önkormányzat további együttműködést szorgalmaz az érintett kerületekkel. A téren dolgozó legális árusok szerint azonban az elmúlt hónapokban sem változott a helyzet.

A II. kerületi önkormányzat saját költségén, 5 közterület-felügyelő, 2 rendőr és 8 polgárőr segítségével az elmúlt két hónapban rendet tett a fővárosi Moszkva téren – jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján a kerület polgármestere. Láng Zsolt hozzátette: az akció 5 millió forintjába került az önkormányzatnak, amely egy napra lebontva nem éri el a 8 és fél ezer forintot. Június eleje óta 37 eljárást indítottak illegális árusítás miatt, ami mostanra gyakorlatilag megszűnt. A polgármester azt reméli, hogy a jövőben a területért felelős főváros is áldoz a Moszkva tér rendben tartására.

A főváros eddig is támogatta a közterületi rend fenntartását – mondta a Független Hírügynökségnek a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke. Czuk Dorottya hozzátette: a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a BRFK munkatársai is folyamatos razziákat tartanak a Moszkva téren, a főváros költségén. Utóbbiakkal erre a feladatra külön megállapodást is kötött a Városháza. A Főpolgármesteri Hivatalnál remélik, hogy folytatódhat az együttműködés a II. kerülettel. A mostani akció folytatása nélkül azonban kevesebb felügyelő jut a terület ellenőrzésére, noha a Moszkva tér a főváros és a környező kerületek közös tulajdona. A forgalmas csomópont teljes átépítése több milliárd forintba kerül, így ezt csak uniós forrásokból lehet megoldani. Jelenleg a pályázat előkészítését végzik a Városháza munkatársai – tette hozzá Czuk Dorottya.

A Moszkva téren engedéllyel működő boltok és büfék árusai szerint azonban az elmúlt két hónapban sem változott a helyzet. Ugyanannyi illegális árus és feketemunkás van a területen, ám óvatosabbak.