A Hírmanók mindenütt ott vannak

A Hírmondók
A Hírmondók
Krasznokvajda – A Béres Ferenc Általános Iskola Hírmanói ellátnak hírekkel, saját magukat illetően. A hetedikes osztályból két csoportra való leányzó jelentkezett az újság LADIK című vetélkedőjére, sorsoláson döntötték el, ki melyik team tagja legyen.

Fortuna kegyeltjei lettek, mert mindkét együttes bejutott a megyei megmérettetésre, Gnotek Klaudia, Gyuricskó Emese, Szurdán Alexandra, Galajda Tamara, Vaszily Marietta (felvételünkön balról jobbra) a Hírmondók csapatát erősítik. Felkészítőjük, Kurek Gáborné tanárnő maximálisan elégedett a hetedikesekkel, ott jártunkkor elmondta, kivételesen jófejű gyermekek alkotják az osztályt, a legbonyolultabb feladatokat is szívesen vállalják és teljesítik azokat. Szinte minden szakkörnek tagjai, gyakorolják a néptáncot, számos alkalommal lépnek fel az iskola színeiben, erősítik a suli színjátszó körét.

Kivétel nélkül focikedvelők

Marietta ugyan kézilabdázni szeret szabadidejében, ennek ellenére a focimeccsek nagy rajongója nem csak településszinten, de televízión keresztül is. Kedvence az Atletico Madrid, számos hobbija közül a sport viszi a prímet. Meglepő módon Emese ugyancsak kedveli a labdarúgást, a szó szorosabb értelmében. Bár azt mondja, inkább csak szereti a bőr kergetését, a tudás nem dominál annyira. Abban maradunk, hogy sokan fociznak, akik nem tudnak. Könnyen tanul, nem magolós típus. Alexandra a számítógépet bűvöli ha teheti, el-elkalandozik a neten, zenerajongó, inkább a keményebb stílust helyezi előtérbe. Amikor Tamara is azzal kezdi, hogy a futball a kedvence, Kurek Gáborné szolgál magyarázattal. – A szomszéd település, Büttös csapata népszerű a fiatalok körében, a rangadók alkalmat adnak a találkozásokra, beszélgetésekre – mondja. Klaudia nem szereti nézni, inkább űzi a sportágat. Hogy van ez? Minden labdajátékból kiveszi a részét, sétáira magával viszi kutyáit, természetjáró. A lányok mostanság több időt töltenek együtt, szakkörszerűen készülnek a megyei megmérettetésre.