A hozzájárulásról később döntenek

A kormány támogatni fogja a nem nyertes városok terveit, de a források mértékéről később döntenek.

A kormány ki fogja dolgozni a nem nyertes városok programjának megvalósításához szükséges kormányzati hozzájárulás formáját és mértékét. – A kormány célja az, hogy azon városok projektjei is megvalósuljanak, amelyek most nem nyertek – mondta el budapesti tudósítónknak Csapó Krisztián, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának kommunikációs igazgató-helyettese.

– A kormány azon dolgozik, hogy a városok tervei bekerüljenek a II. Nemzeti Fejlesztési Tervbe, és az önkormányzatok részesüljenek a 2007-től lehívható, ehhez csatolt Európai Uniós forrásokból, illetve támogatást kaphassanak az ezzel kapcsolatos projekt előkészítésére.

Korábban a pályázó elfogadtak egy közös nyilatkozatot, mely kimondja, hogy „támogatják a kulturális kormányzat azon elképzelését, hogy a pályázatokban foglalt fejlesztési kulcsprojekteket a II. Nemzeti Fejlesztési Terven keresztül kívánja finanszírozni, amely a győztes város tervezett fejlesztéseinek finanszírozása mellett kiterjed a többi város legfontosabb kulturális célú fejlesztéseinek támogatására is”.

SzP